DruštvoNaslovi.netTema danaНекатегоризовано

Posle pola veka, put će spajati opštine Žagubica i Kučevo

nasipavanje zagubica kucevo
Screenshot (TV Homolje)

ŽAGUBICA, (IST Media) Nakon više od pola veka planiranja, danas je konačno počelo probijanje puta između opština Žagubica i Kučevo, koji će razdaljinu ovih gradova smanjiti sa 80 na svega 20 kilometara.

 

“Mehanizacija upravo radi na probijanju osam kilometara neprohodne deonice puta preko sela Osanica, potom će uslediti nasipavanje, a projektni biro izrađuje projekat asfaltiranja ovog značajnog putnog pravca”, rekao je za IST media predsednik opštine Žagubica, Safet Pavlović.

 

Ovaj put je značajan za privrednike tog kraja, jer su do sada, iako povezani pre svega u drvno-prerađivačkoj industriji i poljoprivredi, zbog razdaljine međusobno bili previše udaljeni za bilo kakvu saradnju koja ima ekonomsku isplativost.

 

Pavlović sa izvođačima
Pavlović sa izvođačima; Screenshot (TV Homolje)

Prema rečima Pavlovića, ovo je samo deo aktvnosti na razvoju putne infrastrukture, što je preduslov za ekonomski oporavak grada.

 

“Kako bi meštani lakše i brže dolazili do svojih imanja i obrađivali zemljište, do kraja 2015. godine će na celoj teritoriji opštine Žagubica biti uređeno preko 100 kilometara brdskih i atarskih puteva, tako da mogu odahnuti meštani sela Suvi Do, Sige, Milanovca i Krepoljina, Vukovca, Jošanice i naselja Izvarice”, rekao je on.

 

Za nasipavanje svih atarskih i brdskih puteva, Ministarstvo poljoprivrede je izdvojilo šest miliona, sa koliko je participirala i lokalna samouprava.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

PROSVETARI ODLUČILI: 1. novembra obustava rada i protest, potom skraćivanje časova

Marija Dimitrijević

Poznati svi laureati pozorišnih Dana Zorana Radmilovića. Mikiju Krstoviću nagrada za najbolju glumu Festivala

Ist Media

PTIČJI GRIP potvrđen kod uginulog labuda nađenog KOD DONJEG MILANOVCA

Marija Dimitrijević
X