DruštvoTema danaНекатегоризовано

U Domu zdravlja u Boru otvoreno dečije Razvojno savetovalište

BOR, (IST Media) Na odeljenju pedijatrije borskog Doma zdravlja, danas je otvoreno Razvojno savetovalište, namenjeno deci kod koje se, prilikom sistematskog pregleda, ustanove određeni poremećaji u fizičkom ili psihičkom razvoju.

 

razvojno savetovalisste radionica

 

“U ovkiru Savetovališta sa decom će raditi logoped, pedijatar, psiholog i pedagog, otvorene su i dve ordinacije-radionice za decu uzrasta do tri godine i od 3 do 7 godina, a očekuje se da se timu lekara pridruži i fizioterapeut, koji bi radio sa mališanima koji, na primer, imaju ravna stopala ili krivu kičmu. Najvažnije je na vreme uočiti problem i mi smo tu da pomognemo i stalno pratimo rast i razvoj te dece, a prema evidenciji Doma zdravlja, broj takve dece u Boru je oko 240″, rekao je direktor Doma zdravlja dr Miroslav Karabašević.

 

On je dodao da će zbog nedostatka kadrova, Savetovalište za sada raditi samo jednom nedeljno, i to četvrtkom.

 

Zvorinka Jovanović,  glavna sestra službe za zaštitu dece i omladine Odseka za poremećaj u razvoju, naznačila je da će uput za Razvojno savetovalište roditeljima dati izabrani pedijatar.

 

“Korisnici ovog Savetovališta biće i deca sa ‘niskom ocenom’ po rođenju, kako bi stručni tim lekara pratio njihov razvoj”, napomenula je ona.

 

Savetovalište je opremljeno sredstvima iz projekta DILS, koje je sprovelo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, ali i uz pomoć donatora iz grada i lokalne samouprave.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

PROSVETARI ODLUČILI: 1. novembra obustava rada i protest, potom skraćivanje časova

Marija Dimitrijević

PTIČJI GRIP potvrđen kod uginulog labuda nađenog KOD DONJEG MILANOVCA

Marija Dimitrijević

Manji računi komunalnih usluga za 50 odsto. Evo ko ostvaruje pravo

Miloš Marković
X