ReportažaTema danaНекатегоризовано

Pogledajte VIDEO: Put ka Žagubici – glava u torbi

Ukoliko se ovih „ledenih“ dana, odlučite na put automobilom iz pravca Bora ka Žagubici, dobro razmislite, jer vam u najboljem slučaju automobil može ostati zarobljen između dva oborena stabla. Budući da je na planini Crni Vrh signal mobilne telefonija jako slab, ili ga gotovo uopšte i nema, to će vam znatno otežati situaciju.

 

sneg i led Crni vrh 5

 

Gore što vam se može dogoditi, to je da se drvo okovano ledom, koje teži više stotina kilograma, sruši na put baš u trenutku kada ispod njega prolazite automobilom. U tom slučaju, život bi vam bio u opasnosti.

 

Ovo smo se uvereili tokom jučeranjeg dana, kada smo se, nespremni za ovakve nedaće, uputili ka Žagubici. Već na desetak kilometara od Borskog jezera, naleteli smo na krošnje drveća koje, opasno nagnute nad kolovozom, prete da se sruše svakog momenta.

 

Samo par minuta kasnije, bili smo prinuđeni da zaustavimo automobil, jer je na putu ležalo stablo. Iz pravca Žagubice nemoćno su stajali putnici dva automobila, koji nisu mogli dalje.

 

Svi pokušaji da se drvo pomeri zajedničkim snagama, pali su u vodu. I kada smo umalo odustali od puta ka centru Homolja, naišao je automobil iz koga je jedan Boljevčanin izašao prilično raspoložen. Iz gepeka je izvukao motornu testeru, i put je oslobođen u roku od pet minuta.

 

crni vrh 2 crni vrh 1

 

„Na put preko Crnog vrha zimi nikada ne krećite bez motorne testere“, poručio nam je ovaj čovek.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Obaveštenje JKP Vodovod o zatvaranju vode za ponedeljak (12. avgust)

Miloš Marković

Vikend za nama obeležili pijani i drogirani vozači

Miloš Marković

Obaveštenje o planiranom isključenju struje za 29. jul (ponedeljak)

Miloš Marković
X