SrbijaTema danaНекатегоризовано

Smenjen urednik koji je u Jutarnjem programu kritikovao sastav nove Vlade Srbije

To što sadašnjem premijeru Vlade Srbije Aleksandru Vučiću nije pošlo za rukom – da uništi medije od 1998. do 2000. godine, kada je bio ministar za informisanje, počelo je da se ostvaruje nakon manje od dva i po meseca pošto je SNS ostvarila pobedu na izborima.

 

Urednik deska dnevnika Večernjih novosti, Srđan Škoro, smenjen je sa te funkcije nakon gostovanja u Jutarnjem programu RTS-a u kome je kritikovao sastav Vlade Srbije.

 

Tim povodom, Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) izrazilo je zabrinutost zbog smene Škora.

 

„Bez obzira na obrazloženje, indikativno je da se direktor i glavni urednik „Novosti“ odlučio na ovakav potez nakon Škorovog gostovanja u Jutarnjem programu RTS-a u kojem je govorio o sastavu nove Vlade Srbije“, navodi NUNS.

 

NUNS smatra da je smena Srđana Škora posledica pritiska na medije kojim se otvoreno poručuje novinarima da mogu da se suoče sa sankcijama zbog kritike vlasti. Ovakvi postupci produbljuju autocenzuru i predstavljaju atak na slobodu izražavanja.

 

NUNS podseća da je posle gostovanja Srđana Škora u programu RTS-a Srpska napredna stranka izdala saopštenje u kojem je optužila Javni servis da svojim programom unižava ugled nove Vlade i Aleksandra Vučića.

 

jutarnji sskoroSmenjeni urednik Novosti Srđan Škoro kaže da se ne kaje ni zbog čega što je rekao za RTS i da bi samo „proširio dijapazon“ na još neke ministre i ljude iz Vlade

 

„Ne kajem se ni malo, dobio sam ogromnu podršku i od kolega i od običnog sveta i oni su me uverili da naše zanimanje nije zamrlo i da još uvek ima nade da ga dovedemo na neki pijedestal koje zaslužuje“, kazao je Škoro za „Novi magazin“.

 

Rekao je da mu niko nije dao obrazloženje za smenjivanje iako je svima jasno da je razlog za to njegovo gostovnanje na RTS-u na dan inauguracije Vlade, 27. aprila, posle kojeg je Srpska napredna stranka optužila RTS da svojim programom „unižava ugled nove Vlade i Aleksandra Vučića“.

 

Direktor i glavni i odgovorni urednik Kompanije Novosti Ratko Dmitrović izjavio je danas da smenjivanje Srđana Škora s mesta šefa deska nema veze s njegovim gostovanjem na RTS-u.

 

Slažem se s većim delom onoga što je Škoro rekao, samo je tajming pred samo formiranje vlade bio pogrešan. On je smenjen jer nisam od njega dobio kvlalitet na tom mestu koji sam očekivao, prenelo je Udruženje novinara Srbije (UNS) Dmirtovićevu izjavu.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

PROSVETARI ODLUČILI: 1. novembra obustava rada i protest, potom skraćivanje časova

Marija Dimitrijević

PTIČJI GRIP potvrđen kod uginulog labuda nađenog KOD DONJEG MILANOVCA

Marija Dimitrijević

Boranke prvi put u Ritmu Evrope! Natalija Božić, Nađa Kozić i Melanija Stojić sa “City Lights” nastupaju pod brojem 16

Marija Dimitrijević
X