ReportažaTema danaНекатегоризовано

RTB pomaže siromašnoj šestočlanoj porodici Cokić iz Brezonika

BOR, 26.januara 2012. (Ljubiša Aleksić) – Poslovodstvo kombinta bakra se ni trenutka nije dvoumilo kada je reč o pomoći šestočlanoj porodici Cokić. To će biti prizemna kuća od 80 kvadrata.

 

„Rudarsko-topioničarski basen Bor, obezbedio je kuću uz pomoć svog poslovnog partenra Eliksir grupe“, izjavila je portparol RTB-a Bor Gorica Tončev Vasilić.

 

Cokići...

 

Tako će petogodišnji Srećko, četvorogodišnja Valentina, Mališa od godina i po dana i sedmomesečna Dunja, zajedno sa svojim bolesnim i siromašnim roditeljima Zoricom i Gradetom, uskoro dobiti novi krov nad glavom u Ulici Petra Kočića u Slatinskom naselju. Kuća će biti na placu od 2,5 ara, koji će obezbediti lokalna samouprava Bora.

 

Imaće tri spavaće sobe, dnevni boravak, trpezariju, kuhinju i kupatilo, i komplet će biti opremljena nameštajem Forma ideale. Očekuje se da donator tokom sledeće nedelje dođe u Bor i pogleda plac, a prema njegovim obećanjima, kuća će biti vrlo brzo podignuta!

 

Sadašnji dom porodice Cokić

 

Sa njima će se igrati u novom ambijentu

 

Grade Cokić, invalid od rođenja (operisane obe noge), čija brojna porodica živi u čatmari u naselju Brezonik od socijalne pomoći i dodatka za treće i četvrto dete, poslednji dinar dao je za drva i da kupi nešto deci. Ona su mu, kako reče, najveća sreća – jer su zdravi – i želi da izrastu u poštene ljude.

 

-Ja sam i im i otac i majka i meni ovo puno znači – reče uzbuđeno Cokić. – Oni će za koju godinu poći u zabavište, pa u školu, a žena i ja nismo sposobni da ih pratimo do škole čak iz Brezonika. Žena je duševni bolesnik još od 1987. godine i ne smem da je ostavljam dugo samu sa decom.

 

A, tamo gde živim, sve je staro, nemam osnovno za decu, nema kupatila, nema ničega… To je građeno pre 30 godina… Zato bih hteo da se zahvalim svima, pre svega generalnom direktoru RTB-a Blagoju Spaskovskom što me je prihvatio i saslušao, što je imao razumevanje za nas.

 

Zahvaljujem se i lokalnoj samoupravi, kao i svima koji učestvuju u toj pomoći i koji mogu da mi pomognu.

 

A, oni koji žele, mogu da pomognu Cokićima i preko računa broj: 295000000124424437 kod Srpske banke.

 

Prema rečima Gorice Tončev Vasilić ovo nije prvi i jedini put da se RTB Bor u sredinama gde posluje, a to su Bor i u Majdanpek, pokazuje kao poželjan socijalni partner koji vodi računa o društvenoj zajednici.

 

Basen već godinama izdvaja znatna novčana sredstva kroz sponzorstva i donacije i pomaže delovanje raznih klubova, udruženja i organizacija, ali i socijalno najugroežnijim društvenim grupama i pojedincima.

 

Slična pomoć najavljena je i za porodicu Genčić – srednjoškolku Keli i njenu bolesnu majku.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Obaveštenje JKP Vodovod o zatvaranju vode za ponedeljak (12. avgust)

Miloš Marković

Vikend za nama obeležili pijani i drogirani vozači

Miloš Marković

Obaveštenje o planiranom isključenju struje za 29. jul (ponedeljak)

Miloš Marković
X