Ostali sportoviSportTema danaНекатегоризовано

Borski sportisti ponos grada. Za kratko vreme okitili se brojnim medaljama

BOR Za kratko vreme, bosrski sportisti su se okitili brojnim medaljama. Borski kikbokser Siniša Vladimirović osvojio je srebrnu, a junior borskog kluba Vladimir Janićijević bronzanu medalju na prvenstvu centralne Srbije u disciplini ful-kontakt u Trsteniku, javila je Regionalna televizija Bor.

 

kikboks

 

Vladimirović je dobio polufinalnu borbu u kategoriji do 71 kilogram, u kojoj mu je protivnik bio Sokol Arsić, reprezentativac iz Vlasotinca, ali je finalni meč predao da ne bi rizikovao pogoršanje povrede arkade pred profesionalnu borbu u disciplini K-1, u Bosni i Hercegovini, sredinom meseca. Janićijević je, u kategoriji do 57 kilograma, u polufinalu poražen od predstavnika Vranja.

 

Seniorka Milica Ignjatović i kadet Stefan Gađić iz borskog streljačkog kluba Metalac pobednici su pojedinačnog takmičenja Kupa Srbije serijskom vazdušnom puškom, čije je finale održano u Pančevu. Mešovita borska ekipa, sastavljena od šest takmičara različitih kategorija zauzela je četvrto mesto u ukupnom plasmanu kupa.

 

Mladi takmičari Metalca nastupali su za vikend i u trećem kolu lige centralne Srbije, u Ćupriji, a prvo mesto u svojoj kategoriji osvojila je Marija Belčić. Dodatne bodove za finale lige osvojili su Stefan Gađić i Veljko Petrović.

 

Plivači Bora osvojili su šest medalja na Otvorenom prvenstvu Jagodine, u Končarevu. Vuk Bojkovski bio je drugoplasirani u trkama na 50 metara kraul i delfin, a osvojio je i bronzanu medalju leđnim stilom na istoj distanci. Andrija Udić bio je trećeplasirani u trkama na 50 metara prsno i delfin, a Ena Kiš osvojila je bronzano odličje u trci na 200 metara mešovitim stilom.

 

Gimnastički klub Bor (Jovan DinićArsenije Popov, Predrag Trifunović) zauzeo je drugo mesto u ekipnom plasmanu drugog kola prvenstva jugoistočne Srbije, u Nišu.

 

Pojedinačnu zlatnu medalju osvojio je Jovan Dinić, dok je Arsenije Popov zauzeo četvrto mesto.

 

gimnasticcari

 

Dvanaest od trinaest takmičara borskog Karate kluba Sureido plasirala su se na državno prvenstvo Japanske karate asocijacije, nakon što su osvojili medalje na prvenstvu uže Srbije, u Nišu: pet zlatnih, četiri srebrne i tri bronzane. Juniorski prvaci centralne Srbije postali su Milica Pacić i Saša Mišković, a pobednici u kategoriji nada bili su Irina Jankov, Nikola i Jovan Radovanović.

 

Golbal ekipa Saveza slepih i slabovidih Zaječar osvojila je drugo mesto na državnom prvenstvu u Novom Sadu.

 

U konkurenciji pet timova, za timočku ekipu nastupali su takmičari iz Bora Miroslav Đorđević, Ivica Ćosić i Zaviša Gligorijević i takmičar iz Knjaževca Saša Tošić.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

[NAJAVA] Promocija zdravog načina života u Sportskom centru. Lek zamenite fizičkom aktivnošću

Marija Dimitrijević

Borski karatisti u Super ligi osvojili šest zlatnih medalja

Ist Media

Narodna poslanica novi predsednik Fudbalskog kluba „Bor 1919“

Ist Media
X