HronikaTema danaНекатегоризовано

Danas počelo suđenje optuženima za masovnu tuču u ulici Kestenova

BOR, (IST Media) Uz velike mere obezbeđenja, u Osnovnom sudu u Boru, danas je počelo suđenje osobama srpske i romske nacionalnosti, koje se sumnjiče da su učestvovali u masovnoj tuči u ulici „Kestenova“ 21. marta ove godine.

 

Hapšenje učesnika je trajalo cele noći
Hapšenje učesnika je trajalo cele noći

 

Uz stroge mere obezbeđenja u sud su su danas doveženi optuženi Nemanja R. (32), Živorad N. (25), Slavko B. (26), Slaviša K. (28), Mamut M. (25), Patmir M. (54), Turkijan B. (32), Agim S. (22), Elvis A.(21) i Ramiz A. (29).

 

Prema saznanjima IST Media, sud je danas svim osumnjičenima ukinuo pritvor, i oni su pušteni kućama da se brane sa slobode.

 

„Oni su ‘maricom’ odveženi u Zaječar kako bi iz pritvorske jedinice uzeli svoje stvari, nakon čega će biti pušteni da se brane sa slobode“, potvrđeno nam je u sudu.

 

Neposredno uoči suđenja, ispred Osnovnog suda se okupio veliki broj pripadnika romske nacionalnosti, ali se nisu obistinila nagađanja o mogućim incindetima.

 

Da podsetimo, ulica Kestenova je te martovske noći izgledala kao pravo bojno polje na kojem, srećom, nije bilo vatrenog oružja. U opštoj tuči oštećeno i više parkiranih vozila, a kako bi se sprečila eskalacija sukoba, koja je pretila da dobije šire razmere, i da se odvoje sukobljene strane, policija je upotrebila vatreno oružje pucajući u vazduh.

 

Pojedini učesnici sa sobom su poneli bejzbol palice, pa čak i mačetu, ali nije bilo ozbiljnije povređenih.

 

Kako bi se zaustavili razjareni učesnici tuče, policija je intervenisala sa velikim brojm ljudi. Kao motiv grupne tuče, policija je navela „neraščišćene međuljudske odnose“.

 

“Blagovremenom intervencijom policijskih službenika po više linija rada, sprečeno je stvaranje ozbiljnijih konflikata i nemira širih razmera”, naveli su tada u policiji.

 

Tuči je, prema našim saznanjima, prethodila manja tuča koja se dogodila dan ranije.

 

Zbog tog sukoba, za koje policija tvrdi da nije organizovan na nacionalnoj osnovi, skoro svakodnevno je kraj romskih naselja, kao preventiva, dežurala policijska patrola.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Pijan prevozio migrante bez vozačke dozvole i još napravio sudar

Ist Media

Za sat i po dve saobraćajne nezgode na novom putu ka Zaječaru

Ist Media

PRIPREME ZA GREJNU SEZONU: Trojica muškaraca uhvaćena u krađi drva

Miloš Marković
X