ZZJZ potvrdio: Voda u otvorenim bazenima Sportskog centra u Boru ispravna za kupače

326 0
bazen sportski centar foto istmedia

 

Voda u otvorenim bazenima JU Sportski centar “Bobana Veličković Momčilović” u Boru ispravni su za kupače, potvrđeno je danas za Ist media u Zavodu za javno zdravlje “Timok”.

Kako se navodi u odgovoru upućenom Ist mediji, uzorkovanje i kontrola vode u olimpijskom i dečjem bazenu obavlja se od 30. juna dva puta mesečno na osnovu ugovora između ovih ustanove. Do sada je uzeto ukupno šest uzoraka, a poslednje uzorkovanje obavljeno je 28. jula.

Rezultati analiza vode pokazuju da su usaglašeni sa Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti bazenskih voda, kažu u ZZJZ.

Navodi se i da se koncentracija rezidualnog hlora u vodi kretala od 0,2 do 0,7 mg/l vode što je u dozvoljenim granicama.

Poslednjih nekoliko dana na društvenim mrežama pojavile su se fotografije na kojima se vidi zamućenost vode, a proširila se i informacija da su bazeni zatvoreni za kupače zbog čega su neki Borani na rashlađivanje krenuli put Borskog jezera.

Direktorka Sportskog centra Bojana Dlbokić, međutim, kaže da je to dezinformacija, i da bazeni rade bez prekida od početka kupališne sezone.

Voda je malo mutnija nego inače jer je potrebno zameniti “svećice” za tretiranje vode. Ipak, to ne utiče na kvalitet. Sva sredstva koja se koriste za tretiranje vode mi koristimo u dozvoljenim granicama, rekla je za Ist media direktorka Sportskog centra.

Radno vreme bazena je od 11 do 19 sati svakog dana.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X