Zoran Babić: Uz SNS i Vladu Srbije Majdanpek ima mogućnost razvoja turizma i poljoprivrede

337 0

OMAJDANPEK, (IST Media) Zoran Babić, narodni poslanik i šef poslaničke grupe Srpske napredne strane, otvorio je danas rekonstruisanu Rajkovu pećinu. Uz predsednika privremenog organa Dejana Vagnera, Babić je i obišao samu pećinu, koja je nakon nekoliko meseci radova i rekonstrukcij, u koju je uloženo pola miliona evra, danas ponovo otvorena za posetioce.

 

Siguran sam da će ovakvim projektima Majdanpek stati na turističku kartu Srbije. Drago mi je što se priključujete gradovima koji imaju turističku ponudu, ne samo Rajkove pećine, već i Velikog zatona, malog Peka i ove lepe prirode“, rekao je Babić, koji je pećinu obišao sa nekoliko stotina građana, koji su došli da vide „novo lice“ kamene lepotice.

 

O

 

Babić je istakao da će Vlada Srbije pomoći Majdanpeku da pored svog brenda rudarstva, razvije i turizam, jer za to ima potencijala.

 

Rudarstvo je brend Majdanpeka i taklo će biti na dalje, jednom većom pažnjom novog ministra provrede, ali i pažnjom kojom predsednik Vlade Aleksandar Vučić svim segmentima našeg društva pruža. Ali kada sam vide svo to blago kojom je okićena Rajkova pećina, daje mi za pravo i jedno veliko zadovoljstvo da kažem da je prilika Majdanpeka ali i zadatak nove lokalne samouprave nakon izbora u septembru da iskotriste taj potencijal. To Majdnapek ima i sa sjajnim ljudima, gostoljubivim domaćinima, divnom hranom i mirnim lepim stvarima koje vredi videti. Dok sam prolazio pećinom obećao sam sebi da ću izdvojiti nekoliko dana i obići sa porodicom Majdanpek, baš da bih uživao u ovim lepotama“ , oduševljeno je rekao Babić.

 

O

 

Pored rudarstva, Babić je Dejanu Vagneru, nosiocu liste „Srpska napredna stranka –Aleksandar Vučić“ na predstojećim izborima, napomenuo da pažnja razvoja treba biti usmerena i na poljoprivredu.

 

Poljoprivreda ima mogućnost, na žalost video sam da je ovde zemlja pete ili šeste kategorije, ali ima svoje specifičnosti. Nadam se da ćemo sa jednim snažnim zamajcem koje će lokalna samouprava imati, sa podrškom koju će imati od Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, moći da pokrenemo postupak novog zadrugarstva, jer usitnjeni ništa ne možemo da uradimo, jedino kroz zadruge i međusobno pomaganje, uz obezbeđivanje sredstava Vlade Srbije za kupovinu mehanizacije“ istakao je Babić, napominjući da se u Majdanpeku sreo sa domaćinom koji traktorom starim 40 godina obrađuje 15 hektara zemlje.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bio sam u jednoj porodici, kod divnog domaćina u Leskovu, koji poseduje traktor star 40 godina i želja mu je da kupi novi, mislim da ćemo, uz agilonost lokalne samouprave i uz pomoć Vlade Srbije i izbor Srpske napredne stranke,  tako nešto moći da obezbedimo za građane Majkdanpeka“, rekao je narodni poslanik.

 

O

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X