DruštvoTema danaНекатегоризовано

Zlatna svadba u Boru: Pola veka braka uz slogu i međusobno uvažavanje

BOR (IST Media, Ivana Milovanović) Povodom manifestacije “Zlatna svadba” za bračne parove koji su se venčali 1965. godine u Opštini Bor priređen je prijem. Te godine sklopljeno je 75 brakova, a 32 para se prijavilo za svečanu proslavu. Ovom prilikom predsednik Opštine Bor, Živorad Petrović ukazao je na značaj braka i porodice za društvo.

 

Vi ste učitelji nas i učitelji mlađih generacija. Uspeli ste da sačuvate slogu, mir i zdravu porodicu. Mislim da je to životni uspeh”, rekao je Petrović.

 

WP_20151030_12_07_18_ProIlija Tanikić, koji sa svojom suprugom slavi zaltnu svadbu, poručio je mladima da uvažavaju brak i čvrsto drže kormilo u svojim rukama.

 

Jesu ovo teška vremena i mladi nemaju posao, ali nismo ni mi živeli u idelanim uslovima kad smo te ’65. sklapali brak, nije nam sve bilo potaman. Mnogi smo bili i bez stanova, možda i bez službe i bez mnogo čega drugog. Ali brak se mora čuvati uz međusobno uvažavanje obe strane”, rekao je Tanikić.

 

Ove godine “Zlatna svadba “ u Boru se održava 15. put i to u oktobru – mesecu starih, pod sloganom “Zdrav brak, zdrava porodica, zdravo društvo”. Organizatori manifestacije su: Gerontološko društvo Bor, Centar za socijalni rad, Klub za stara lica i lokalna samouprava.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U OŠ “Dušan Radović” završena školska godina na najhumaniji način – Akcijom “Za dečije srce bez mane”

Ist Media

[VIDEO] Borski srednjoškolci i zaposleni u Srbija Ziđin Koper čistili priobalje Borskog jezera

Ist Media

Svečanom akademijom obeleženo 63 godine Tehničkog fakulteta u Boru

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X