DruštvoTema danaНекатегоризовано

Žiteljima Tekije novi sportski teren i dečije igralište

KLADOVO, (IST Media, Milena Stanojković) U realizaciji nevladine organizacije ENECA uz finansijsku podršku kompanije Filip Moris započeti su radovi na projektu koji pomaže obnovu Tekije, područja koje je u istočnoj Srbiji najviše bilo pogođeno prošlogodišnjim poplavama.

 

Projekat će obuhvatiti adaptaciju sportskog terena i njegovo osposobljavanje za dalje aktivnosti, kao i adaptaciju i proširenje dečijeg igrališta. 

 

tekija 3
screenshot youtube

 

 

S’ obzirom da ovaj prostor predstavlja centralno mesto okupljanja, razonode i zajedničkih aktivnosti u ovoj zajednici, ovim donatorskim projektom NVO ENECA i kompanija Filip Moris nastoje da pruže podršku oporavku i unapređenju kvaliteta života žitelja Tekije.

 

“Svesni smo da obnova devastiranih područja predstavlja veliki posao koji još uvek nije završen, zato nastavljamo da pomažemo građanima. Odgovornost svih nas je da ne zaboravimo potrebe zajednice koje su pogođene i pomognemo im u normalizaciji i unapređenju kvaliteta života, koliko god smo u mogućnosti da to uradimo. Veoma smo zadovoljni što ćemo, u saradnji sa opštinom, pomoći Tekiji i njenim građanima.” izjavio je Ivan Miletić, direktor korporativnih poslova kompanije Filip Moris.

 

Naime, u Tekiji je za vreme prošlogodišnjih septembarskih poplava za šest sati palo 112 litara kiše, što je dvomesečni prosek padavina u ovom kraju, a šteta nastala poplavama procenjena je na nekoliko miliona evra.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U OŠ “Dušan Radović” završena školska godina na najhumaniji način – Akcijom “Za dečije srce bez mane”

Ist Media

[VIDEO] Borski srednjoškolci i zaposleni u Srbija Ziđin Koper čistili priobalje Borskog jezera

Ist Media

Svečanom akademijom obeleženo 63 godine Tehničkog fakulteta u Boru

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X