Zimsko računanje vremena, noćas pomeranje kazaljki (neki komentari iz Blica)

237 0

U Srbiji sutra počinje zimsko računanje vremena, tako da u noći između subote i nedelje kazaljke na časovniku treba pomeriti sa tri na dva sata.

 

Na osnovu Zakona o računanju vremena, u Srbiji letnje računanje vremena, koje je prvi put uvedeno 27. marta 1983. godine, počinje u poslednjoj nedelji marta, a završava se poslednje sedmice oktobra.

 

Pomeranje kazaljki u zapadnoj Evropi uvedeno je početkom sedamdesetih godina, uz obrazloženje da se time produžava dan, omogućuju uštede u potrošnji električne energije i povećava produktivnost.

 

Komentari iz Blica:

Mislim da je najbesmislenije što smo ikad uradili uvodjenje letnjeg i zimskog vremena. Meni je letnje vreme potpuno neprirodno. Umesto u 5 ujutro, što je veoma rano, ustajem se u 4h pre prvih petlova.

 

”Pomeranje kazaljki u zapadnoj Evropi uvedeno je početkom sedamdesetih godina, uz obrazloženje da se time produžava dan, omogućuju uštede u potrošnji električne energije i povećava produktivnost.” Da li su tu argumentaciju naši stručnjaci poslednjih 30 godina razmotrili i a nisu zašto nisu? Da li opet ”slepo” sledimo EU? Produžava se dan, ali produžava se i noć! To nema nikakve veze sa produktivnošću – možda za drvoseče?

 

Nema nikakve veze sa ustedom i produktivnositi,cista glupost !

 

Pa gde baš večeras kad radim treću smenu.

 

Srbija je u pogrešnoj vremenskoj zoni! Nalazimo se u međuzoni, tj. realno gledano treba da budemo u sledećoj vremenskoj zoni, GMT+2, kao npr. Rumunija i Grčka. Nepošteno je da budemo u istoj zoni kao Francuska i Španija. Ova promena loše utice na psihu & bio ritam. Od nedelje će već u 5 biti mrak… Ukinuti pomeranje sata & ostati na letnjem računanju vremena!

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

čitulje bor

ČITULJE

Piše - 12. September 2020. 0
RASPORED SAHRANA NA NOVOM BORSKOM GROBLJU Za 30. septembar 2020. 13:00 Vidjoe Capkov (1944) 13:30 Sadbera Sinanović (1949) 14:00 Refik…

Leave a comment

Your email address will not be published.

X