Zijin donirao Boru moderno ambulantno vozilo. Donacije u zdravstvu do sada 12 miliona

88 0
donacija zijin

 

U zdravstvu sam 33 godine i ovako opremljeno vozilo do sada nije viđeno u našoj službi.

Ovim rečima danas je načelnica Službe hitne pomoći dr Vesna Bućan Mihajlović opisala vrednost donacije koju je kompanija Serbia Zijin Copper uručila borskom Domu zdravlja.

zijin ambulantno vozilo2

 

Novo vozilo sigurno će doprineti bržem, boljem i kvalitetnijem pružanju usluga svim građanima, jer su od medicinskih uređaja tu defibrilator sa monitoringom, EKG aparat za praćenje vitalnih funkcija pacijenata i pravovremeno reagovanje kod naglog srčanog zastoja, aparat za kiseoničnu terapiju, oksimetar, aspirator, imobilizacioni set i ostalo. Posebno me raduje i to što je sanitet opremljen „prslukom“ za saobraćajni i industrijski traumatizam, rekla je Bućan Mihajlović.

Novo ambulantno vozilo Zijin

Direktorki borskog Doma zdravlja dr Vesni Radosavljević, ključeve vozila čija je vrednost 6,5 miliona dinara, predao je zamenik generalnog direktora Zijin-a Džejson Džang, uz naznaku da je u okviru društveno odgovornog poslovanja Serbia Zijin Copper do sada za unapređenje zdravstvene zaštite na području Bora ukupno izdvojio blizu 12 miliona dinara.

Novo ambulantno vozilo Zijin

Identično ambulantno vozilo uskoro će biti predato i zdravstvenoj ustanovi u Majdanpeku, u kome Zijin eksploatiše rudu bakra.

Direktorka Doma zdravlja, ocenila je da je ovim gestom Zijin još jednom pokazao da je „visokoodgovorna kompanija koja osluškuje potrebe lokalne sredine na čijoj teritoriji posluje i brine o javnom zdravlju svih građana, a ne samo njenih zaposlenih“.

Zou Gang, zamenik generalnog direktora Zijin, rekao je da je cilj kompanije razvoj rudarstva za dobrobit društvene zajednice, zbog čega su posvećeni pružanju podrške razvoju lokalnih sredina, ali i promovisanju zapošljavanja.

Zou Gang ZijinU kompaniji je krajem aprila bilo zaposleno više od šest hiljada ljudi. Od tog broja, blizu  5.900 radnika su državljani Srbije, odnosno lokalno stanovništvo. Njihova prosečna mesečna neto zarada je veća od 105 hiljada dinara. Kompaniji usluge pruža i više od hiljadu domaćih dobavljača i izvođača radova, pa je broj direktno i indirektno otvorenih radnih mesta oko 8000, rekao je Zou Gang.

Svečanosti uručenja ključeva prisustvovali su i čelnici Bora i Majdanpeka, koju su sa zaposlenima razvili dvojezični transparent.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X