Zijah Sokolović: Demokratija je održiva sve dok diktatori ne preuzmu vlast

459 0

BOR (IST Media, I.M.) Borska publika sinoć je u Narodnoj biblioteci imala priliku da pogleda predstavu “Demokratija”, u kojoj glumci Zijah Sokolović i Dražen Šivak pričaju o demokratiji i njenom putu kroz istoriju. Zijah Sokolović istakao je da je prvenstveni cilj predstave da edukuje i informiše građane o tome šta znači demokratija, kako je nastala i koji su njeni oblici.

 

Sokolović, koji je inače reditelj i pisac predstave izjavio je da je reč o edukativnom teatru, obliku koji se ne tako često koristi u pozorišnom izrazu.

 

„Pozorište je fantastično u nekim svojim prostorima i mislim da u ovo vreme ljudi koji se bave pozorištem premalo istražuju te mogućnosti. Danas smo svedeni na par oblika koji nam se pojavljuju svakodnevno i kojima smo se zasitili,“ rekao je Sokolović.

 

resize-of-zijah-sokolovic

On je dodao da većina zemalja danas živi u demokratskim sistemima, a da je suprotnost demokratiji diktatura.

 

„Demokratija je održiva sve dok diktatori ne preuzmu vlast i počnu da se ponašaju u diktatorskom obliku kako je to prije bilo“, kaže Sokolović.

 

Predstava „Demokratija“ nastala je u okviru kampanje „Biram koga biram“, koji sprovode Nacionalna koalicija za decentralizaciju, Srbija u pokretu i Media i reform centar Niš, sa ciljem da građanima Srbije pokažu sve manjkavosti postojećeg izbornog sistema kako bi ih angažovali da se aktivno uključe u kampanju za njegovu promenu.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X