Društvo

Ziđinu naložena obustava izgradnje tri ventilciona okna u Boru

zijin1

Pomoćnik ministra rudarstva i energetike Dejan Milijanović rekao je danas da će izmene Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima koje bi uskoro trebalo da budu usvojene, doprineti očuvanju životne sredine tokom rudarskih aktivnosti.

On je u saopštenju naveo da su nadležni inspektori kontrolisali rad kompanije Ziđin i da je krajem marta naložena obustava svih aktivnosti na izgradnji tri ventilciona i servisnog okna, i niskopa u rudniku Jama u Boru, a kontrolisana je i reka Pek.

U narednom periodu inspekcija će nastaviti da kontorliše poštovanje mera, ali će se raditi i po predstavkama građana Bora, kako bi greške po pitanju zaštite životne sredine ili imovine gradjana mogle da se otklone, rekao je Milijanović.

On je rekao da je rudarski inspektor kompaniji Zidjin koper u slučaju zagadjenja reke Pek izrekao mere po kojima je ona postupila, ali kako je istakao “potencijalnih zagadjivača sigurno ima još” i biće nastavljeno delovanje inspekcijskih službi da se sve nepravilnosti otklone.

Prema njegovim rečima sproveden je nadzor, kako se izrazio “potencijalnih zagadjivača” reke Pek “sinhronizovanim delovanjem” tri inspekcije, vodne, rudarske i zaštite životne sredine.

Ipak, kako se ekipa Ist media uverila na licu mesta, završetak izgradnje ventilacionog okna u naselju “Sever” Ziđin je obeležio vatrometom.

Beta/Ist media

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

[AUDIO] Da li je navodna ideja o nuklearnom pogonu u Boru poslužila za nastavak “rata” SPS-a i SNS-a? Kinezi tvrde da im nuklearka ne pada na pamet

Ist Media

[VIDEO] Borski srednjoškolci poručuju: Nisi faca ako prekoračuješ brzinu!

Ist Media

Meštani Suvaje posle tri decenije dobili uredno snabdevanje vodom. Srbija Ziđin Majning izdvojila 1,5 miliona evra

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X