Ziđin: U 2020. uloženo 151 milion dolara u nabavku rudarske i metalurške opreme

445 0
kamion zijin foto. G.T.V.

BOR, (foto: G.T.V.) – U nabavku nove rudarske i metalurške opreme Serbia Zijin Copper je 2020. uložio 151,1 milion dolara, a najveći mesečni račun plaćen je novembra, kada su površinskom kopu „Veliki Krivelj“ isporučena četiri, a Rudniku bakra Majdanpek tri velika kamiona nosivosti 240 tona.

Kako se navodi u saopštenju te kompanije, majdanpečki rudnik, u kome je prvog vikenda u februaru zabeležen najveći dnevni iskop rude od 132 hiljade tona, istog meseca dobio je i veliku utovarnu mašinu, bager sa kašikom 22 kubika.

Kop Krivelj foto. G.T.V.
Kop Veliki Krivelj

Cena jednog kamiona koji može da preveze 20 tona rude više nego dosadašnji najveći „belaz“ kamioni, iznosi oko dva i po miliona dolara, dok nova utovarna mašina vredi skoro dvostruko više.

Otuda je i novembarski račun za rudarsku i metaluršku opremu bio najveći i vredeo je 36 miliona dolara, navode u Ziđinu.

Kompanija je 2020. mesečno u proseku za novu opremu izdvajala oko 12,5 miliona dolara, a budžet za te namene napravljen je  u skladu sa potrebama u proizvodnji i preradi rude.

 

 

 

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X