Društvo

Ziđin Koper pozvao slikare da učestvuju u likovnom konkursu. Najboljima slede vredne nagrade

 

Srbija Ziđin Koper pozvala je slikare i ljubitelje slikarstva da učestvuju u likovnom konkursu pod nazivom „Ziđin Koper Kup“, koji će za rezultat imati šestoavgustovsku izložbu slika u hotelu „Jezero“ na Borskom jezeru.

Svi zainteresovani treba do 26. juna da pošalju prijavu na mejl protokol@zijinbor.com i na taj način potvrde učešće, ali i saglase se da će radovi nastali u vreme trajanja manifestacije ostati u vlasništvu kompanije. Broj prijava ograničen je na 100 i svi koji se registruju, a nisu iz Bora, mogu da ostvare popust 40 odsto za boravak u Klubu „Ziđin“ ili hotelu „Jezero“ dok traje ova svojevrsna likovna kolonija.

Slika se na otvorenom od 10. do 15. jula, tehnika je ulje na platnu, a teme su podeljene u dve kategorije.

U prvoj su teme vezane za razvoj rudarske industrije u Boru i Majdanpeku, uključujući pejzaže rudnika, rudarsku opremu i objekte, rudare itd. Druga kategorija podrazumeva pejzaže Bora i Majdanpeka, karakterističnu arhitekturu, motive iz istorije i kulture, nacionalna obeležja, ekonomski razvoj i dostignuća Bora i Majdanpeka.

Nagrađeni radovi biće odabrani pre 25. jula, a do kraja tog meseca kompanija će putem medija objaviti imena nagrađenih autora.

Fond za nagrade iznosi 4.100 evra u dinarskoj protivvrednosti, pa će biti dodeljena jedna prva, dve druge, tri treće i 10 podsticajnih nagrada.

Prva nagrada vredi hiljadu evra, druga 600, treća 300, a podsticajna 100 evra.

Srbija Ziđin Koper će od 1. do 10. avgusta u hotelu „Jezero“ na Borskom jezeru organizovati izložbu slika, a 6. avgusta, na Dan rudara Srbije, autorima nagrađenih radova biće uručene novčane nagrade.

G. Tončev Vasilić

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U OŠ “Dušan Radović” završena školska godina na najhumaniji način – Akcijom “Za dečije srce bez mane”

Ist Media

[VIDEO] Borski srednjoškolci i zaposleni u Srbija Ziđin Koper čistili priobalje Borskog jezera

Ist Media

Svečanom akademijom obeleženo 63 godine Tehničkog fakulteta u Boru

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X