Ziđin Koper otvorio Info centar radi efikasnijeg rešavanja problema stanovništva ugroženog rudarenjem

154 0
Zijin Copper info centar 20220722_142113

 

Kako bi se poboljšala komunikacija sa stanovništvom koje živi u područjima rudarenja kompanije Serbia Zijin Copper (Ziđin), i efikasnije rešili njihovi problemi, danas je na ulazu u nekadašnju direkciju Rudnika bakra Bor otvoren Info centar u kome će građani moći neposredno da stupe u kontakt sa kompanijom.

Za komunikaciju sa stanovištvom biće zadužena Služba za odnose sa lokalnom zajednicom, koja će prikupljati sve upite stanovništva i pomoći u rešavanju žalbi uz obavezno pružanje povratnih informacija.

Zijin Copper info centar 20220722_141634

Meštani nekoliko sela ugroženih rudarenjem, do sada su se žalili na lošu komunikaciju sa Ziđinom i na sporo rešavanje njihovih problema.

Zato je zamenik generalnog direktora kompanije (Ziđin) Zou Gang, rekao na otvaranju Info centra da je cilj kompanije bolji odnos sa stanovništvom sela ugroženih rudarenjem i obećao investicije kako bi u tim sredinama život bio bolji.

Dodao je i da će Ziđin nastaviti da daje doprinos jačanju lokalnog zdravstvenog sistema, infrastrukture i obrazovanja, ali i na smanjenju siromaštva.

U protekle tri godine kompanija je realizovala više od 100 projekata pomoći društvenoj zajednici a u narednih par godina ulagaće novac u razvoj sela sa rudarskog područja kako bi se poboljšao život tamošnjeg stanovništva. Kompanija je posvećena otvaranju stalnih radnih mesta za lokalno stanovništvo i već sada ima oko 6.000 zaposlenih srpskih državljana od čega je oko 300 zaposlenih sa područja koje je okruženo rudnikom, napomenuo je Gang.

Dodao je da je kompanija ispunila obaveze u vezi zaštite životne sredine i uložila mnogo novca u periodu od dve godine kako bi efikasno rešili nasleđeni ekološki problemi.

Verujemo da će i drugi ekološki problemi biti rešeni, kao što je nasleđeno jalovište broj 1 rudnika Veliki Krivelj, rekao je Gang.

Zijin Copper info centar 20220722_141539

Zamenik gradonačelnika Bora Milivoje Janošević, rekao je ovom prilikom da Grad Bor stoji na raspolaganju svima u rešavanju problema, a da danas Ziđin pokazuje još veću društvenu odgovornost.

On je najavio da već od ponedeljka počinje rešavanje pojedinačnih problema ljudi koji su iz bilo kog razloga ugroženi rudarenjem kompanije Ziđin.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X