Ziđin: Ubrzano radimo na povećanju proizvodnje, zapošljavanju i novoj opremi za čistije nebo

1134 0

Dobitnici ovogodišnje nagrade “Inženjer Šistek” (foto:istmedia)

BOR, (IST Media) Generalni direktor Zđin koper Bor Long Yi, izjavio je danas da će ova kompanija u narednom periodu zaposliti nove radnike, povećati proizvodnju ali i unaprediti tehnologiju kako bi se očuvala životna sredina.

On, je na centralnoj proslavi povodom 6. avgusta Dana rudara u Boru, naglasio da je od početka godine Zđin zaposlio 280 novih radnika iz Srbije, ali i da će u narednom periodu, osim povećanja broja radnika i proizvodnje, povećati i dinamiku remontovanja i raskrivke u rudnicima, i uložiti još veći napor u bezbednost rudara.

“Kompanija ubrzano radi na izradi projekata opreme za smanjenje sumpor dioksida u otpadnim gasovima iz topioničkih postrojenja. Očekujemo da će izrada tih projekta biti završena ovog meseca a izgradnja ubrzana, kako bi se ispunili standardi otpadnih gasova”, rekao je Yi .

On je dodao da će u drugoj polovini godine Ziđin započeti radove na rekonstrukciji, proširenju i izgranji projekata u Rudniku bakra u Majdanpeku i borskoj topionici, a počeće i ulaganja u rudnike Veliki Krivelj, Jama i Novo Cerovo.

Predsednik Nadzornog odbora Ziđina u Srbiji Džordž Fang, istakao je stogodišnju tradiciju rudarstva u Boru i naglasio da će Srbi i Kinezi “zajednički izgraditi savršenu budućnost”.

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, koji se pridružio obeležavanju praznika rudara u Boru, rekao je da je Ziđin “ispunio očekivanja” preuzimanjem većinskog udela u RTB i naglasio da će proizvodnja katodnog bakra ove godine biti veća za 26 posto u odnosu na prošlu godinu.

On očekuje i da rudnik bakra Čukaru Peki kod Bora počne eksploataciju najkasnije 2022. godine.

Ziđin, nekadašnji RTB Bor, od 4.800 radnika pre privatizacije sada zapošljava oko 5.100 radnika, a povećane su i zarade.

Ziđin je nastavio pola veka staru tradiciju dodele nagrade “Inženjer Šistek”.

Za doprinos u kompaniji, ove godine nagrade dobili su Saša Perišić, Arsa Kljajević, Bojan Maksimović i Nebojša Stojanović.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Poziv za javne radove

Piše - 14. February 2012. 0
Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je danas redovan javni poziv za sprovođenje javnih radova u 2012. godini, kao i javni…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X