ZIĐIN Rakita otkazao sva službena putovanja, kao i putovanja radnika iz Kine

70 0
Rakita

Kompanija Ziđin (nekadašnji RTB Bor) i Ziđin Rakita, uvela je preventivne mere zaštite od korona virusa.

Menadžment kompanije Rakita Exploration je na nivou kompanije, formirao Grupu za prevenciju epidemije koja svakodnevno prati situaciju u kompaniji i reaguje prema potrebi, naveli su u ovoj kompaniji.

Kao jedna od prvih mera, još pre proglašenja vanrednog stanja u Srbiji, doneta je odluka da se u Rakiti organizuje rad zaposlenih od kuće, gde god je to moguće. Za one radnike koji svoje radne obaveze i dalje obavljaju na terenu ili u prostorijama kompanije, obezbeđena je adekvatna zaštitna oprema (maska, rukavice i drugi zaštitni materijali).

Grupa za prevenciju epidemije u Rakiti utvrdila je izolaciona mesta, u slučaju pojave zaraženih, utvrđeni su načini postupanja u hitnim slučajevima, a posebna pažnja posvećena je komunikaciji sa lokalnim medicinskim službama u cilju razmene validnih informacija.

Za sve zaposlene koji svoje radne obaveze realizuju unutar kompanije, svakodnevno se, po nekoliko puta, vrši kontrola telesne temperature. To isto važi i za treća lica koja su, zbog preke potrebe, ušla u prostorije kompanije. Na snazi je stroga kontrola pristupa, odnosno ulaska u kompaniju Rakita.

U cilju prevencije zaraze, do daljeg su otkazana sva službena putovanja, kao i putovanja radnika iz Kine.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X