Ziđin: Povratnici iz Kine u izolaciji. Nema obolelih od korona virusa

97 0

BOR, (IST Media) – Ziđin Bor Copper, saopštio je da ta kompanija, koja je postala većinski vlasnik nekadašnjeg RTB-a “Bor”, preduzma sve moguće mere kako bi se zaposleni što bolje zaštitili od korona virusa.

Zahvaljujući strogom sprovođenju mera prevencije, do sada nemamo prijavljeno nijednog obolelog a proizvodnja i poslovanje kompanije se normalno odvijaju. Kompanija je odgovorno preduzela i preduzimaće, sve neophodne preventivne mere za zaštitu i sprečavanje širenja epidemije novog korona virusa, kao što su merenje temperature pre stupanja na radno mesto, saopšteno je danas.

Navode da je većini kolega koji su se vratili iz Kine, već isteklo vreme izolacije, oni su dobrog zdravstvenog stanja i već su se vratili na svoja radna mesta. Oni koji su se nedavno vratili iz Kine, još uvek su u izolaciji, njihovo stanje se prati i svi se dobro osećaju.

I pre nego što je Republika Srbija objavila vanredno stanje, Zđin je zahtevao od zaposlenih koji se vraćaju iz inostranstva da se prijave i sprovedu kućnu izolaciju gde će njihovo stanje da se prati.

Zaposlenima su podeljene zaštitne maske, sredstva za dezinfekciju, antibakterijske vlažne maramice i druga sredstva, istovremeno su iz  Kine poručili velike količine sredstava za borbu protiv epidemije.

Sa ciljem da zaštitimo interese zaposlenih uz održavanje normalnog poslovanja kompanije, u skladu sa srpskim zakonima, donete su odredbe o isplati zarada u vreme trajanja mera za sprečavanje i kontrolu širenja epidemije. U stalnom smo kontaktu sa Vladom Republike Srbije i Ambasadom NR Kine u Srbiji, pratimo sve donete mere od strane Vlade Republike Srbije i postupamo prema donetim odredbama u cilju sprečavanja i kontrole širenja epidemije, rečeno je u Ziđin.

Kompanija apeluje na sve zaposlene i na široku javnost da obrate veliku pažnju na brzo širenje i nemerljivu štetnost korona virusa. Pođite od sebe, ljubavi prema sebi, ljubavi prema svojoj porodici, ljubavi prema svojim kolegama i preduzmite sve moguće preventivne mere zaštite, ne uzdajte se u zrno sreće, poručeno je iz ove kompanije, poručuje menadžment Ziđina.

I kompanija Ziđin Rakita, koja radi na otvaranju rudnika “Čukaru Peki” kod Bora, uvela je preventivne mere zaštite od korona virusa. Do daljeg su otkazana sva službena putovanja, kao i putovanja radnika iz Kine.

Kao jedna od prvih mera, još pre proglašenja vanrednog stanja u Srbiji, doneta je odluka da se u Rakiti organizuje rad zaposlenih od kuće gde god je to moguće. Za one radnike koji svoje radne obaveze i dalje obavljaju na terenu ili u prostorijama kompanije, obezbeđena je adekvatna zaštitna oprema (maska, rukavice i drugi zaštitni materijali).

Za sve zaposlene koji svoje radne obaveze realizuju unutar kompanije, svakodnevno se, po nekoliko puta, vrši kontrola telesne temperature. To isto važi i za treća lica koja su, zbog preke potrebe, ušla u prostorije kompanije. Na snazi je stroga kontrola pristupa, odnosno ulaska u kompaniju Rakita.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X