Ziđin će NAKON NESREĆE U RUDNIKU JAMA pojačati bezbednosne mere

799 0

Foto: Ulazno okno rudnika Jama

BOR, (IST Media, foto: istmedia), Kompanija Ziđin Bor Koper saopštila je danas da je o nesreći koja se dogodila u rudniku “Jama” iz nekadašnjeg sastava RTB Bor, kada je teško povređen rudar, odmah obavestila sve nadležne institucije i organe, i da će nadležni u Sektoru za bezbednost i zdravlje na radu razmotriti sve mogućnosti upozorenja zaposlenih za bezbedan i siguran rad.

Radnik “Jame” Darko Petrović (45) zadobio je teške telesne povrede kada se 29. jula na njega, u jednom od podzemnih horizonta, sručila gomila kamenja i zemlje.

On je hitno prebačen u Klinički centar u Nišu gde je smešten u intenzivnoj nezi klinike za anesteziju, nije životno ugrožen i diše spontano”, rečeno je IST Mediji u KC Niš. Ustanovljeno je da ima povrede glave (oka) i pluća.

“Neizmerno žalimo zbog incidenta koji se dogodio u zgradi izvozne mašine rudnika Jama u kojem je rudar zadobio teške telesne povrede ali, na sreću, ne i opasne po život. Od trenutka povređivanja radnika do danas u neprestanoj smo komunikaciji sa lekarskim timovima koji brinu o njemu, i sa velikim olakšanjem dočekali smo vest da je povređeni potpuno zbrinut, da je njegovo stanje stabilno i da se nalazi van životne opasnosti”, saopštio je Ziđin.

U ovoj kompaniji se posebno zahvaljuju borskim lekarima na “požrtvovanosti i visokom profesionalizmu”, jer su povređenog radnika odmah uputili u Urgentni centar Niš na dalje zbrinjavanje.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X