Ziđin će NAKON NESREĆE U RUDNIKU JAMA pojačati bezbednosne mere

934 0

Foto: Ulazno okno rudnika Jama

BOR, (IST Media, foto: istmedia), Kompanija Ziđin Bor Koper saopštila je danas da je o nesreći koja se dogodila u rudniku “Jama” iz nekadašnjeg sastava RTB Bor, kada je teško povređen rudar, odmah obavestila sve nadležne institucije i organe, i da će nadležni u Sektoru za bezbednost i zdravlje na radu razmotriti sve mogućnosti upozorenja zaposlenih za bezbedan i siguran rad.

Radnik “Jame” Darko Petrović (45) zadobio je teške telesne povrede kada se 29. jula na njega, u jednom od podzemnih horizonta, sručila gomila kamenja i zemlje.

On je hitno prebačen u Klinički centar u Nišu gde je smešten u intenzivnoj nezi klinike za anesteziju, nije životno ugrožen i diše spontano”, rečeno je IST Mediji u KC Niš. Ustanovljeno je da ima povrede glave (oka) i pluća.

“Neizmerno žalimo zbog incidenta koji se dogodio u zgradi izvozne mašine rudnika Jama u kojem je rudar zadobio teške telesne povrede ali, na sreću, ne i opasne po život. Od trenutka povređivanja radnika do danas u neprestanoj smo komunikaciji sa lekarskim timovima koji brinu o njemu, i sa velikim olakšanjem dočekali smo vest da je povređeni potpuno zbrinut, da je njegovo stanje stabilno i da se nalazi van životne opasnosti”, saopštio je Ziđin.

U ovoj kompaniji se posebno zahvaljuju borskim lekarima na “požrtvovanosti i visokom profesionalizmu”, jer su povređenog radnika odmah uputili u Urgentni centar Niš na dalje zbrinjavanje.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X