Zgrade ubice – Čuvajte se ako prolazite 4. Mesnom zajednicom

787 0

4. Mesna zajednica, arhivski snimak (Foto: Ist Media)

 

BOR, (IST Media) Samom pukom srećom juče nije niko nastradao, kada se sa zgrade broj 103 u 4. Mesnoj zajednici, sa visine od oko 20 metara sručila gromada betona otpala sa fasade.

 

Gomila odvaljenog betonskog materijala pala je u četvrtak kasno popodne na samom prolazu kraj zgrade gde svakodnevno prolaze stanari višespratnica i deca na putu do škole.

 

Jedna prolaznica je tragediju izbegla za nekoliko sekundi, jer su betonske ploče, otpale sa zgrade podignute krajem sedamdesetih godina, pale na nekoliko metara od nje, rekao nam je jedan od svedoka ovog događaja.

 

Deo fasade se srušio od 6. do 8. sprata

 

Stanovnici zgrade 103 već duže vreme opominju da su se delovi dotrajale fasade toliko odvojili od armature, da se kroz njih može provući ruka.

 

Sinoć su se stanari organizovali i postavili zaštitnu traku kako bi sprečili prolazak ljudi, a danas se očekuju izvođači visinskih radova kako bi porušili sve delove fasade koji prete da padnu sa visine.

 


Ovde je pukim slučajem izbegnuta tragedija

 

Prema informacijama IST Media, ni fasade na ostalim zgradama u ovom naselju nisu u boljem stanju. Jučerašnji događaj opominje sve, a pre svega predsednike Saveta stanara, da najhitinije preduzmu mere kako bi se fasade sanirale. U suprotnom, s obzirom da je reč o jednom od najfrekventnijih naselja, ovo upozorenje može biti uzaludno.

 

Podsećamo da se sličan problem javio i u naselju “čačanski soliteri”, gde je u novembru prošle godine otpala fasada sa desetospratnice, o čemu možete pročitati OVDE.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X