BOR: Zemlja pila 200 litara vode u sekundi. Cevi dotrajale, ali voda neće poskupeti

245 0

BOR, 3. februara 2012. (Saša Trifunović, Ist Media) Nakon jučerašnjih problema u vodosnabdevanju zbog proboja glavne vodovodne cevi kod Doma zdravlja, usled čega je najveći deo Bora bio bez pijaće vode, kasno sinoć voda je potekla i sa slavina u stanovima u Novom gradskom centru.

 

“Brzom internvencijom radnika Vodovoda, premostili smo bajpasom cevi i obezbedili pijaću vodu za građane nekoliko naselja. Do sinoć u 17 sati radili smo po izuzetno niskoj temperaturi od minus 18 pa je i NGC dobio vodu”, izjavio je televiziji Bor direktor tog preduzeća Slaviša Frišković.

 

Trule cevi

 

Prema njegovim rečima, havarija je bila toliko velika da je iz cevi izlazilo 200 litara vode u sekundi.

 

On je napomenuo da je vodovodna mreža u nekim delovima grada stara i do 60 godina, zbog čega je mali stepen sigurnosti a ovakve havarije moguće.

 

“Ovo što se desilo juče nije slučano s obzirom na niske temperature. Sa druge strane, suočavamo se sa nesavesnim licima koji kradu poklopce sa šahti u koje ulazi sneg a cevi smrzavaju”, upozorio je prvi čovek Vodovoda.

 

On je ponovio da su zbog niske izdašnosti na izvorištu “Banjica”, u selu Krivelj uvedene dnevne i noćne restrikcje vode.

 

“Opala je izdašnost voda i sa izvorišta Surdup i Zlot, pa to nadoknadjujemo sa vodosistema Bogovina”, kazao Je Frišković.

 

Direktor Vodovoda je naznačio da se zbog loših cevi gubi oko 55 posto vode u mreži, ali da i pored toga pijaća voda neće poskupeti za domaćinstva.

 

“Za sada neće biti poskupljenja vode, obećao je Frišković, mada nije isključio da do toga dođe ukoliko značajnije poskupe energenti.

 

Trenutna cena vode u Boru je tri pare po litru.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X