Zdravstveni radnici: Broj maligniteta u Boru u porastu, neophodna magnetna rezonanca

65 0
magnetna rezonanca

 

Zbog povećanja broja malignih oboljenja, Opštoj bolnici u Boru neophodna je magnetna rezonanca, kazala je Ana Golubović Spasojević, v.d. direktora te medicinske ustanove na sastanku sa gradskim čelnicima na fokus grupi koja je organizovana sa zdravstvenim radnicima u okviru planiranja budžeta za 2023. godinu.

Pored magneta, neophodan nam je i skener za ultrazvučno skeniranje dojke – kazala je dr Golubović Spasojević. Naši pacijenti treba da imaju kompletnu dijagnostiku u svom gradu, a ne da zbog nedostaka opreme putuju u druge gradove jer je Bor Regionalni zdravstveni centar.

Ona je dodala da se insistira na nabavci te opreme i da se kupovina magnetne rezonance i skenera uvrstiti u budžet za narednu  godinu.

S druge strane, dr Vesna Radosavljević, direktorica Doma zdravlja pozvala je nadležne u lokalnoj samoupravi da omoguće dalje finansiranje zdravstenih radnika.

Trebalo bi da se nastavi ustaljena praksa finansiranja šest lekara, 12 medicinskih sestara, logopeda, psihologa i faramaceutskog tehničara. Za to je neophodno izdvojiti oko 38 miliona dinara, naglasila je dr Radosavljević.

Po njenim rečima, za nabavku nove opreme Domu zdravlje je potrebno još 50 miliona dinara, a najneophodniji su reanomobil i jedno vozilo za Epidemiološku službu.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X