Zbrinuta starija Boranka koja je danima spavala u parku

177 0
Centar za socijalni rad Bor

 

Starija žena (68) koja je nekoliko dana boravila i spavala u parku kod „Simpa“ u centru grada, smeštena je na sigurno, u stabilnom je zdravstvenom stanju i biće joj pružena neophodna zaštita i pomoć.

Akcija da joj se pomogne pokrenuta je nakon što je njenu fotografiju kako spava na klupi postavio naš čitalac Saša Smiljković koji radi u internističkoj i kardiološkoj ordinaciji „Kardio medik JM Bor“, firmi koja se inače bavi i humanitarnim radom, imaju vatrogasnu jedinicu, ambulantu i sanitetski prevoz.

Vest o toj nesrećnoj ženi podelio sam na društvenim mrežama jer sam smatrao da je neko možda traži. Nakon toga me je kontaktirala direktorka Centra za socijalni rad koja je reagovala profesionalno, pozvao sam i policiju, i zajedno smo krenuli u potragu, kaže Smiljković.

Upravo je njegov post na Facebooku bio povod za brzu reakciju borskog Centra za socijalni rad.

Pronašli smo je na klupi u parku kod opštine, bila  je svesna i komunicirala je. Pristala je da krene sa nama kako bi joj se ukazala pomoć, rekla je Jelena Ristić, direktorka Centra za socijalni rad u Boru.

Kako smo saznali, suprug i sin žene su preminuli, i trenutno se ispituje da li ima još nekog od srodnika kako bi se utvrdilo odakle je došla i gde će biti smeštena.

Reč je o rođenoj Boranki koja je imala prebivalište u Boru i ispričala da je došla po potvrdu za penziju, ali nije znala da tačno opiše odakle je došla niti je imala ličnu kartu.

Kada sam joj objasnila da moramo da odemo kod lekara kako bi se utvrdilo da slučajno nije povređena krenula je sa nama. Odmah su reagovali i iz gradske bolnice gde se trenutno nalazi a mi ćemo nastaviti da radimo sve ono što je u našoj nadležnosti kako bi žena dobila sve neophodne uslove i bila zaštićena, dodala je Ristićeva.

Ana Golubović Spasojević, direktorka borske Opšte bolnice je kazala da je žena u stabilnom zdravstvenom stanju.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X