Zbog zamerke meštana, Ziđin kaznio kinesku firmu koja gradi ventilaciona okna za „Jamu“

412 0
Zijin brezonik

 

Serbia Zijin Copper kazniće firmu „Hongda Lianshao“ sa 10.000 evra, jer je istragom utvrdila da je izvođač radova na ventilacionom oknu rudnika „Jama“, miniranje i izbacivanje otkopanog materijala obavljala u neplanirano, odnosno nenajavljeno vreme, što je uticalo na kvalitet njihovog života.

Kazna je usledila kako bi zaštitila prava i interese stanovnika okolnih naselja i smanjila uticaj buke prilikom izvođenja radova na ventilacionom, servisnom i vetrenom oknu, a u isto vreme sprečila da se ponovi neprimereno ponašanje ove kompanije, koje uznemirava stanovništvo, saopšteno je danas iz Ziđina.

Kompanija Ziđin navodi da je u cilju smanjenja uticaja buke na lokalno stanovništvo preduzela je niz mera a ukoliko ubuduće ponovo dođe do prekršaja prilikom izvođenja radova počinioci će biti strogo kažnjeni.

Kanal za izvoz otkopanog materijala obložen je duplim slojem gume koja amortizuje buku, a predviđeno je i njegovo oblaganje i zaptivanje pamučnim oblogama, što će umnogome prigušiti buku. Takođe, odlučeno je da se prilikom narednog miniranja, 12. avgusta, testiraju buka i potresi a vreme miniranja prilagodi situaciji koja će se i dalje pratiti, navode u Ziđinu.

Serbia Zijin Copper obavila je razgovore sa firmama „Jinchengxin“ i „Hongda Lianshao“ i ponovo strogo definisala vreme miniranja od 8 do 18 sati, uz napomenu da se u svakom oknu miniranje obavlja samo jednom dnevno. Zvučni signal će se oglasiti tri puta pre svakog miniranja i jednom po završetku ovog posla. Izvor buke biće strogo kontrolisan.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X