Zbog uskraćivanja novca Biblioteci, otkazan još jedan konkurs

323 0

magla i kultura featBOR, (IST Media) Nakon što je obustavljen konkurs za najbolju kratku priču, a potom i prekinuta tradicije štampanja  “Beležnice”upravo saznajemo da je obustavljen i izbor rukopisa za objavljivanje u knjizi u okviru zavičajne biblioteke RAZBOR.

 

Besparica u budžetu opštine Bor poslednjih meseci ozbiljno se odražava na rad kulturnih institucija u gradu, a na udaru se našla i Narodna biblioteka, koja u današnjem saopštenju obaveštava zainteresovane građane i kulturnu javnost da se zbog uskraćivanja obećanih novčanih sredstava od strane opštine Bor, obustavlja izbor rukopisa koji je trebalo da bude objavljen kao četvrta štampana knjiga u okviru RAZBOR-a krajem 2015. godine.

 

“Autore koji su predali rukopise ili su nameravali da ih predaju molimo za razumevanje, budući da je odluka o obustavi finansiranja konkursa doneta par sedmica pre njegovog okončanja”, naveli su zaposleni u Biblioteci, koji očigledno ne mogu da se pomire sa činjenicom da je novca bilo za gostovanje Zvezda Granda, ali ne i za projekte visoke kulture.

 

U Biblioteci podsećaju da je istom odlukom prekinuta i šesnaestogodišnja podrška objavljivanju Beležnice, časopisa Narodne biblioteke Bor posvećenog bibliotekarstvu, književnosti i kulturi, pa se nadaju da će trideseti broj časopisa biti objavljen ukoliko novac za štampu bude obezbeđen iz drugih izvora.

 

Narodna biblioteka Bor tokom leta iz istih razloga bila prinuđena da prekine Konkurs za najbolju kratku priču, koji je tradicionalno organizovan sedamnaest godina.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X