DruštvoTema dana

Zbog tuđe nesposobnosti, skijaši iz Bora ove sezone novac troše u Zaječaru i Staroj planini

BOR, (IST Media) Iako su se zbog obilnih snežnih padavina i niskih tempertatura od početka godine stvorili idealni uslovi za skijališnu sezonu na planini Crni vrh, zaljubljenici u zimske sportove iz Bora su morali da se zadovolje odlaskom na zaječarsku „Kraljevicu“ ili Staru planinu.

 

Ogromna ulaganja RTB Bor i opštine u skijaške staze i žičaru kako bi se poboljšali uslovi za uspešnu turističku sezonu hotela „Jezero“, a samim tim i opštine, opet nisu našla opravdanja. Ako su ranijih godina vremenski uslovi bili prepreka i izgovor, ove godine je zatajio ljudski faktor i nesposobnost ljudi koji treba da brinu o turizmu.

 

 

Kako smo saznali, žičara nije mogla biti puštena u rad jer nije na vreme sačinjena javna nabavka za električnu energiju. Iz istih razloga, ove godine je izostalo postavljanje klizališta u kome godinama unazad uživa veliki broj mališana.

 

Procedura raspisivanja javne nabavke „omanula“ je zbog gašenja Borskog turističkog centra, ustanove koja je upravljala skijalištem i klizalištem, a prezaduženje je zakasnilo. Iako nismo dobili zvanične podatke, i jednim i drugim sada upravlja JU “Sportski centar Bor”. I pored nastojanja da dobijemo izjavu direktora te ustanove Milana Ilića, on nam se nije javio na mobilni telefon.

 

„Turisti iz cele Srbije koji su u hotelu ‘Jezero’ nameravali da provedu zimovanje, raspitivali su se da li radi skijalište. Pošto je odgovor bio negativan, mnogi su odustali od aranžmana. Zvali su potencijalni turisti i iz Rumunije i Bugarske“, rekao nam je izvor iz ovog hotela sa četiri zvezdice.

 

Deklaratvnio izjašnjavanje gradske vlasti da je turizam jedan od prioriteta opštine, po ko zna koji put ogleda se u nesposobnosti onih koji bi to trebalo da sprovedu u delo. Zbog toga trpi i budžet grada, hotel, ali i ugostitelji.

 

Poređenja radi, ukoliko se računa ski pas, poneko osveženje i put, za jedan dan na Staroj planini, po osobi je potrebno više od 40 evra.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

[VIDEO] Saobraćaj pripada osobama sa invaliditetom

Ist Media

Srbija Ziđin Koper donirala 1,2 miliona dinara Fudbalskom klubu Krivelj

Ist Media

MUP pozvao građane da predlože gde pojačati kontrolu merenja brzine u saobraćaju

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X