Zbog trodnevnog zastoja grejanja, Boranima umanjeni računi (video)

802 0

BOR, 17. februara 2012. (Saša Trifunović, Ist Media) Predsednik opštine Bor Nebojša Videnović, naložio je direktoru JKP Toplana da svim korisnicima daljinskog grejanja umanji februarski račun zbog trodnevnog zastoja u isporuci toplotne energije.

 

„Naređujem direktoru Toplane da korisnicima umanji račun za 15 odsto za mesec februar, ali i da se nagrade svi radnici tog preduzeća koji nisu odlazili kući tri dana kako bi se sanirao problem sa smrznutim ugljem a potom i havarija na oba kotla. Više nećemo dopustiti da nam se slične stvari dogode“, rekao je Videnovoć, koji je i predsednik opštinskog štaba za vanredne situacije.

 

Predsednik opštine Nebojša Videnović

 

Član tog štaba, komandir vatrogsne brigade Policijske uprave u Boru Miodrag Marković, upozorio je da su još uvek na meteorološkoj stanici na Crnom vrhu zavejani radnici meteorološke službe, zbog čega je podnet zahtev za angažovanje helikoptera.

 

„Tim ljudima je potrebna hrana i potrebno je da ih zameni druga grupa. Svi naši napori da se motornim sankama probijemo do njih, nisu urodili plodom“, rekao je Marković.

 

Kako je rečeno na današnjem sastanku štaba, problem sa smetovima ka selu Gornjanu doveli su do toga da je jedna porodica u nemogućnosti da sahrani svog preminulog člana, a vatrogasci su uspeli da evakuišu jednu bolesnu osobu iz zavejanog domaćinstva u selu Tanda. Osim toga, ekipe za pomoć imaju problema da dospu do razuđenij domaćinstava u naselju Kormaroš, kako bi se nekolicini osoba dostavili lekovi.

 

Članovi štaba za vanredne situacije opštine Bor 2
Članovi štaba za vanredne situacije opštine Bor

 

Zbog velikih smetova kraj puta, predsednik opštine je apelovao da građani na sutrašnje Zadušnice do groblja ne koriste svoja vozila, jer ne postoji dovoljan broj parking mesta, već da se dovezu linijama gradskog prevoza koje će biti pojačane.

 

 

Direktor Elektrodistribucije Bor Dragan Milošević, rekao je da se isporuka struje u opštini odvia bez većih zastoja, ali da je u toku popravka kvara na trafo stanici u selu Luka.

 

“Povećan je broj havarija na niskom naponu, građanima zbog uključivanja grejnih tela crkavaju osigurači, i zato apelujem da se vodi računa prilikom opterećivanja”, upozorio je Milošević.

 

Inače, ribolovci će narednih nekoliko dana razbijati led sa površine Borskog jezera kako bi se spasio riblji fond.

Izjava predsednika opštine Nebojše Videnovića

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

čitulje bor

ČITULJE

Posted by - 5. septembra 2023. 0
  RASPORED SAHRANA NA NOVOM BORSKOM GROBLJU za 25. septembar 2023. 12:00 Ilić Ljiljana (1939) 13:00 Barućija Grozda (1933) 13:30Kitanović…
X