Zbog širenja korone u Boru odlučeno: Ugostiteljski objekti će raditi do 21 sat uz strožu kontrolu

251 0
stab za vanredne situacije Bor

BOR, (IST Media) – Gradski Štab za vandredne situacije, doneo je danas odluku kojom se ograničava radno vreme ugostiteljskih objekata u trajanju od šest sati do 21 čas uz obaveznu distancu i nošenja zaštine maske. Za stolom ne mogu sedeti više od dva lica, izuzev ako su roditelji i maloletna deca u pitanju.

Kada je reč o javnom gradskom prevozu, svi moraju vršiti dezinfekciju i provetravanje vozila, kao i da svi koji koriste prevoz moraju koristiti masku jer će se vršiti pojačana kontrola svih prevoznika i kažnjavati ukoliko se ova mera ne poštuje.

Naredbe se odnose i na zabranu okupljanja za više od pet osoba na otvorenom i u zatvorenom prostoru, ukoliko se ne može obezbediti adekvatna
distanca i mere zaštite.

Zabranjuje se  i rad svih otvorenih i zatvorenih bazena kako i spa i velnes centra.

Kontrola će se vršiti i u kozmetičnim i frizerskim salonima i u stanovama vaspitnog obrazovanja gde se propisuje obavezno nošenje maski i rukavica.

Navedeno je da su mere uvedene kako bi se smanjio broj obolelih od zarazne infekcije, a građani se pozivaju da ih se strogo pridržavaju kako bi zaštitili sebe i svoje najdraže od ove opake bolesti.

Članovi Stručno operativnog tima za higijensko – epidemiološke mere gradskog Štaba za vandredne situacije, naveli su da je na današnji dan ukupan broj aktivnih pozitivnih pacijenata 208.

Naveli su da je povećan broj pregleda u covid ambulanti gde se svakog dana obavi preko 100 pregleda.

Prema rečima direktorke Doma Zdravlja u Boru dr Vesne Radosavljević, uveden je i pojačan broj ekipa. U ambulanti „Rudar“ trenutno rade tri lekara a povećan je i broj medicinskih sestara kako bi svi pacijenti koji dođu u covid ambulantu bili i pregledani.

Na pedijatriji je od ukupno 30 radnika 17 je pozitivno, od kojih je pet doktora, deset medicinskih sestara dva zdrastvena saradnika i jedna spremačica, kazala je dr Radosavljević .

Prema njenim rečima, iz Bora se dnevno šalje preko 100 PSR testova za analizu, ne računajući komercijane testove koji se naplaćuju.

Prema rečima direktora Opšte bolnice Gorana Joksimovića, na Grudnom odeljenju smešteno je 28 bolesnika, od kojih je 21 pozitivan na korona virus. Trenutno se, osim na tom odeljenju, pacijenti smeštaju i na neurohiruško odeljenje.

Od pomenutog broja pozitivnih pacijenata većina ima potrebu za kiseoničkom potporom jer se radi o upalama pluća sa težom krvnom slikom, kazao je dr Joksimović.

On je naveo da je cela bolnica na raspolaganju Grudnom odeljenju i da će doktori sa drugih odeljenja ići u covid timove.

Istakao je da među zaposlenima ima i devet pozitivnih na virus od kojih je većina na kućnom lečenju.

 

 

 

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X