Zbog prodaje metadona SASLUŠANA medicinska sestra sa 34 godine radnog iskustva

1229 0
BOR, (IST Media) U Domu zdravlja u Boru, na odeljenju psihijatrije koje radi u sastavu Opšte bolnice u Boru, u toku je istraga koja treba da pokaže da li je zaista medicinska sestra zavisnicima od psihoaktivnih supstanci prodavala lek metadon, i ako jeste, da li je to usamljeni slučaj.

Prema našim saznanjima, policija je danas obavila informativni razgovor sa medicinskom sestrom koja ima 34 godine radnog iskustva, a koja bi mogla da bude osumnjičena za krivično delo.

Kako smo saznali, navodno postoji video snimak na kome se vidi da medicinska sestra prodaje metadon jednom od zavisnika, što bi mogao biti ključni dokaz u ovoj aferi.

Istragu o ovom slučaju vodi Odeljenje za korupciju i pripadnici ove službe danas su ispitivali zaposlene.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar, rekao je da je istraga povodom ovog slučaja u toku, i ocenio je da će, ukoliko se dokaže, to biti najveća bruka za sve koji, kako je rekao, “pošteno rade u zdravstvu”.

“Najoštrije osuđujemo ovo što se dogodilo. Želja nam je da se eventualni krivci najoštrije kazne, kako to nikome više ne bi palo na pamet”, rekao je Lončar koji je danas u poseti Opštoj bolnici u Boru, gde je prisustvovao predaji opreme koju je toj zdravstvenoj ustanovi donirala Blic fondacija.

Lončar je potvrdio da se u ovom slučaju radi o iskusnoj sestri koja je našla ozbiljne načine da zakamuflira “kretanje lekova” i dodao da će od danas zatražiti da se ovakvi lekovi izdaju uz tri potpisa.

Kazao je da će izdati nalog svim bolnicama da posebno obrate pažnuju na sektore u kojima postoje lekovi koji su interesantni narkomanima, i da se pojača kontrola ulaza i izlaza lekova.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X