Zbog poplava evakuacija u Tekiji. Prizori kao u horor filmu

314 0

KLADOVO (Beta) – Gorska služba spasavanja Srbije (GSS) saopštila je danas da njene ekipe iz Zaječara i Boljevca od sinoć učestvuju u pružanju pomoći i evakuisanju stanovništva Tekije, ugroženog bujičnim vodama i blatom.

 

Tekija danas twiter maroje5

 Tekija danas (twiter @maroje5)

 

Kako se navodi u saopštenju, spasioci GS S-a su na poziv Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije učestvovali u evakuisanju stanovništva Tekije koje je trajalo tokom prethodne noći.

 

“Dodatne ekipe GS S-a Srbije trenutno su u pripravnosti, spremne da se odazovu na poziv za pomoć u svakom delu zemlje”, dodaje se u saopštenju.

 

Vanredna situacija zbog poplava izazvanih obilnim padavinama, proglašena je u ponedeljak na teritoriji opština Kladovo, Negotin i Majdanpek.

 

Jedna žena je poginula u poplavi u Tekiji, javila je ranije Regionalna TV Bor.

 

Kladovo je od ponedeljka sasvim izolovano, jer su bujice sa planine Miroč srušile dva mosta na putu za Negotin, a oštećena je i Đerdapska magistrala kod Tekije.

 

Tekija danas 2 twiter maroje5

Tekija danas 2 (foto: @twiter maroje5

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Vulin danas u Zaječaru

Piše - 16. July 2015. 0
ZAJEČAR (IST Media, Snežana Stanojević) Zaječar će danas posetiti ministаr zа rаd, zаpošljаvаnje, borаčkа i socijаlnа pitаnjа, Aleksаndаr Vulin. Ministar…

Zoran Babić otvara Rajkovu pećinu

Piše - 23. August 2014. 0
MAJDANPEK, (IST Media)  Nakon završetka građevinskih radova na sanaciji i uređenju unutrašnjosti, koji su započeti početkom marta, Rajkova pećina sutra u 13…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X