Društvo

Zbog niskih temperatura, škole i obdaništa u Boru zatvoreni do 10. februara

BOR, 4. februara 2012. (Saša Trifunović, Ist Media) Zbog ekstremno niskih temperatura, sve osnovne i srednje škole u Boru neće raditi do 10. februara, izjavio je na konferenciji za novinare predsednik opštine Bor Nebojša Videnović.

Konferencija za novinare u RTB Bor (s leva, Videnović, Spaskovski)

On je dodao da zbog preporuke Vlade Srbije o uštedi struje od danas neće raditi gradsko klizalište, zatvoreni bazen u Sportskom centru i ski lift na Crnom Vrhu kod Bora, a biće redukovana potrošnja i na uličnoj rasveti.

Značajno smanjenje potrošnje struje od dvadeset megavata na sat najavljeno je i u Rudarsko-topioničarskom basenu Bor, gde je redukovana proizvodnja na kopovima.

Prema rečima generalnog dirrktora RTB-a Blagoja Spaskovskog, ovo preduzeće na sat troši oko 60 megavati struje.

„Kako ne bismo doveli u pitanje funkcionisanje bolnica i ustanova od opšte važnosti, jer je pretilo da dođe do restrikcije struje, odlučili smo da zaustavimo bagere koji rade na raskrivci rudnika bakra Veliki Krivelj“, rekao je Spaskovski.

Prema njegovim rečima, zastoj rada bagera na raskrivci trajaće sve dok traju niske temperature a samim tim i velika potrošnja struje.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Pitali smo: Predstoje li Boru restrikcije vode?

Ist Media

Bolji uslovi za penzionere u Slatini – opremljena sala Doma za najstarije

Miloš Marković

Serviser upozorava KADA KLIMA UREĐAJ MOŽE DA SE ZAPALI

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X