Zbog “gluvih telefona” Manastirište ni posle tri decenije čekanja nema pijaću vodu

285 0

Žedni kraj vodovodne cevi

 

 

BOR, (IST Media) Meštani rejona Manastirište u Zlotu posle tri decernije čekanja imaju mogućnost priključka na vodovodnu mrežu, ali do toga još uvek nije došlo jer se ne znaju uslovi pod kojima će izvršiti priključenje na sekundarnu mrežu, niti koliko će ih to koštati.

 

cev vodovodNjihova obaveza je bila da pojedinačno razvuku sekundarnu mrežu do svojih imanja, ali, tvrde Zloćani, taj posao nema smisla ukoliko budu morali da za priključak izdvoje oko 50.000 dinara, koliko im je najavljeno.

 

Izgradnja rezervoara, pumpne stanice i primarnog vodovoda u dužini od blizu pet kilometara, finansirana je novcem iz opštinskog budžeta, a troškove sekundarne mreže trebalo je da snose korisnici, koji su, zbog nenadajućeg nameta, sada slabo zainteresovani.

 

Pomoćnik predsednika Opštine Bor Slaviša Frišković, rekao je za TV Bor da su sa meštanima i predstavnicimna Vodovoda održana dva sastanka, i da preostaje da sada potrošači sami sprovedu vodu do svojih kuća.

 

Dogovora dveju strana, međutim, još uvek nema.

 

Direktor Javno komunalnog preduzeća “Vodovod” Zoran Marković, rekao je za TV Bor da  Vodovod u Manastirištu još uvek nije zvanično predat borskom Vodovodu na upravljanje, i da je zapravo to osnovni razlog zbog kojeg meštani još uvek nisu upoznati sa tehničkim i finansijskim uslovima pod kojim će plaćati priključak.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X