DruštvoFudbalSport

Zbog fizičkog napada neuspelo osnivanje Udruženja fudbalskih veterana Bora. Intervenisala i policija

fk bor

foto: screenshot TV Bor

Najavljeno osnivanje Udruženja fudbalskih veterana Grada Bora odloženo je juče zbog nemilih scena koje su završene fizičkim napadom na inicijatora udruženja Zavišu Milosavljevića,  nekadašnjeg trenera FK Bor i mlađih reprezentacija.

Zamišljeno je da osnivanje bude održano u prostorijama stadiona, ali je buduće članove udruženja zatekao katanac na vratima stadiona.

Među okupljenim veteranima našli su se velikani borskog fudbala Ištvan Šorban, Saša Petković, Hakija Rovčanin, Bratislav Golubović, Dragan Stojanovski, Miodrag Nikolić – Žmirko, i bivši fudbaleri iz borskih sela.

Po dolasku čelnika “FK Bor 1919”, predsednika Tefika Dervišija i direktora kluba Saše Đorđevića usledile su neprijatne scene koje su, po rečima Milosavljevića, završene tako što je dobio udarac rukom, a potom i glavom, a o krivici odlučiće sud, pošto je Milosavljević najavio podnošenje krivične prijave.

Verbalno me je uz puno uvreda napao Đorđević, a kasnije me je Derviši prvo udario rukom a potom i glavom. Nije to bio jak udarac, ali je ipak vidljiva povreda zbog koje sam potražio pomoć u borskoj bolnici. Cilj okupljenih legendi borskog fudbala bio je da se napravi masovna organizacija koja će da popularizuje fudbal i pomogne vraćanju ugleda ovom klubu, a završena je skandalom. Imam utisak da je u svemu kumovala vlast, jer sam kao njen kritičar neomiljen, kaže  Milosavljević za Ist media.

Đorđević je međutim, rekao da svi veterani koji su igrali u klubu mogu da dođu, ali je problem ko ih predvodi.

I mi smo zagovornici pokretanja ovakvog udruženja, ali njih sada predvodi neko ko ne treba da ih vodi, rekao je Đorđević za TV Bor, aludirajući na Milosavljevića.

Vrata stadiona su potom bila otvorena, ali su borske fudbalske legende, odbili da uđu.

Posle nemilih scena, postavlja se pitanje ko danas upravlja borskim stadionom i da li je u javnom intreresu ovo što se događa.

Kako nam je objašnjemo u gradskoj upravi Bora, vlasnik ovog objekta je država, ali je pokrenut postupak da se stadion vrati gradu. Sada niko ne plaća zakup, pa se postavlja pitanje javnog interesa ovog objekta, ali i samog kluba koji je u vreme SFRJ nekda igrao u prvoj ligi, pa čak i u evropskom Kupu kupova.

Obračun kroz vređanje i po nacionalnoj osnovi pokrenut je putem društvenih mreža, što može dovesti da situacija eskalira.

Milosavljević kaže da neće odustati od svog cilja, i da će Skupština novog udruženja biti održana na drugoj lokaciji. Jedna od borskih mesnih zajednica već je izrazila spremnsot za to.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Meštani Suvaje posle tri decenije dobili uredno snabdevanje vodom. Srbija Ziđin Majning izdvojila 1,5 miliona evra

Ist Media

Fantastična igra rukometašica za osvajanje kupa

Đorđe Živković

Raspisan tender za gradnju Evropskog vrtića u Boru vredan više od 600 miliona dinara 

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X