Zbog CORONA VIRUSA, u ZIĐIN-u preduzete mere. KUĆNI KARANTIN zbog boravka u KINI

2364 0

BOR, (IST Media) Svi kineski državljani angažovani u kompaniji Ziđin koji su tokom praznika kineske Nove godine boravili u toj zemlji suočenoj sa opasnim corona virusom, biće upućeni u „kućni karantin“, saznaje IST Media.

Ovu informaciju danas je potvrdio i gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, koji je rekao da je obavešten o tome da Ziđin preduzima sve mere zaštite na nivou kompanije.

Ziđin je obezbedio uslove i pregled zaposlenih koji se vraćaju iz Kine i oni moraju da određeni period provedu izolovani radi provre zdravstvenog stanja. Po povratku iz Kine i pre ulaska u kompaniju rade se sve provere, a pregledi vrše na posebnoj lokaciji, rekao je Milikić.

Prema nezvaničnim informacijama od zaposlenih u toj kompaniji, u kućni karantin kineski državljani će boraviti dve nedelje, koliko traje i period inkubacije ovog virusa, ali oni nisu upućeni u karantnin nakon što su sleteli u Srbiju.

Nekim radnicima Ziđin Bor Copper koji žive u oblastima u kojima je evidentirano prisustvo corona virusa do daljeg zabranjen povratak u Srbiju.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X