Zbog birokratskih procedura Narodna biblioteka u Boru bez dnevnih novina

207 0

BOR, (IST MEDIA) Članovi Narodne biblioteke u Boru, koji su u čitaonici decenijama unazad prelistavali dnevne novine, od sutra, 4. septembra, neće više imati tu “privilegiju”.

 

t43tt

 

Kako smo saznali od zaposlenih u ovoj ustanovi, od sutra će Bibilioteka biti bez dnevnih izdanja novina “Blic”, “Danas”, “Večernje Novosti” i “Politike”, ali i bez nedeljnika “NIN”, “Politikinog zabavnika”, “Stripoteke”, itd., odnosno svih dnevnih, nedeljnih i mesečnih izdanja domaće štampe koju je Biblioteka po računu kupovala na kiosku distributera “Futura”.

 

Zakon mora da se poštuje...ko još brine o posledicama
Zakon mora da se poštuje…ko još brine o posledicama

Prema onome što smo saznali, reč je o “novim pravilima poslovanja u skladu sa zakonom”. Da bi preneli 4.500 dinara koliko iznosi mesečni račun Biblioteke za štampu, Odeljenje za finansije traži da uz zahtev za prenos novca dostavimo račun i ugovor sa distributerom. Da bi dostavila ugovor, “Futura” traži menicu a biblioteke kao budžetske ustanove ne posluju sa menicama.

 

Posle sulude i nerazumne odluke o obaveznom raspisivanju tendera za obnovu bibliotečkog fonda, o čemu je IST Media već pisala, ovo je još jedan udar na tu ustanovu kulture. Slepo praćenje zakona koji se često kosi sa samim sobom, ponovo uzima danak. I to tamo gde bi najmanje smelo.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Urbane priče No.2

Piše - 29. August 2013. 0
piše: Barska Mušica  Znam, nije me dugo bilo. Bio sam zauzet. Morao sam da doživim i ovo leto. Bez obzira…

There are 1 comments

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X