Korona

Zbog 10 novih slučajeva covid-19 ODLOŽENO UBLAŽAVANJE MERA

dr goran_joksimovic

BOR, (IST Media) U poslednjih pet dana, rezultati testiranja na korona virus, koja se obavljaju “dan za dan”, pokazali su prisustvo virusa kod još deset Borana, dok su tri osobe ponovo bile pozitivne nakon retersiranja, zbog čega su epidemiolozi savetovali da se još uvek ne ublaže mere tokom vanredne situacije.

Direktor Opšte bolnice u Boru dr Goran Joksimović, ocenio je na današnjoj konferenciji za novinare da je epidemiološka situacija u Boru “stabilna”, ali da je zbog većeg broja novoobolelih, Stručno operativni tim gradskog Kriznog štaba odlučio da ne ublaži mere kojima bi se produžio rad kafića i ugostiteljskih objekata.

Broj zaraženih je manji nego ranije, ali taj broj za čas može biti promenjen na gore. Imamo razloga da budemo umereno spokojni, ali sa težištem na pridržavanju mera, rekao je on.

Joksimović je dodao da su oboleli “srednjeg životnog doba” i da imaju umerene ili  srednje tešku kliničku sliku, kao i da ne postoji određeno žarište virusa.

Ovog vikenda su u Boru održani i skupovi sa “živom muzikom”, pa je zatraženo da Komunalna inspekcija pooštri mere protiv vlasnika lokala koji se ne pridržavaju mera.

U poslednjih pet dana desetoro Borana izlečeno je od infekcije, i sa današnjim danom je 43 pozitivno na korona virus.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U Boru nagli porast broja novozaraženih. Omikron virus je zarazniji i lakše se prenosi

Saša Trifunović

Na teritoriji grada 58 zaraženih korona virusom, jedna osoba preminula

Ist Media

Broj aktivnih slučajeva korona virusa u Boru danas je 49

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X