Završeni Dani Zorana Radmilovića, nagrada Borisu Isakoviću

114 0
Boris Isakovic

ZAJEČAR, (IST Media) Dodelom nagrada i izvođenjem premijere predstave „Kazabalkan“ u čast nagrađenih, spuštena je zavesa na 29. Festival „Dani Zorana Radmilovića“.

Žiri Festivala u sastavu: Miroslav Radonjić, Enver Petrovci i Duško Ljuština, većinom glasova doneo je odluku da Nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na Festivalu dodeli Borisu Isakoviću za ulogu Gospodina R. u predstavi Jugoslovenskog dramskog pozorišta „Zašto je poludeo gospodin R?“ u režiji Boba Jelčića.

Obrazloženje žirija pročitao je Miroslav Radonjić, koji je rekao da je Isaković „sedenim glumačkim postupkom, suptilnom psihologizacijom, promišljenom karakterizacijom i odmerenim, preciznim i nenametljivim scenskim pokretom i gestikulacijom, suvereno i efektno oživeo kompleksni lik Gospodina R.

Hvala svima, nadam se da je nagrada i po Zoranovoj volji, rekao je Isaković primajući nagradu, statuetu Zorana Radmilovića.

Žiri u istom sastavu doneo je jednoglasnu odluku da Nagradu za vizuelni identitet dodeli predstavi „Ružni, prljavi, zli“ Beogradskog dramskog pozorišta a nagradu publike dobila je predstava „1789“ Narodnog pozorišta iz Niša,

Po oceni žirija u sastavu: Ivan Bekjarev, Nenad Novaković i Spasoje Ž. Milovanović, nagradu za najbolju predstavu dobila je  monodrama „Dr Feler“ u izvođenju Dragana Bože Marjanovića.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X