Kultura

Završeni Dani Zorana Radmilovića, nagrada Borisu Isakoviću

Boris Isakovic

ZAJEČAR, (IST Media) Dodelom nagrada i izvođenjem premijere predstave “Kazabalkan” u čast nagrađenih, spuštena je zavesa na 29. Festival “Dani Zorana Radmilovića”.

Žiri Festivala u sastavu: Miroslav Radonjić, Enver Petrovci i Duško Ljuština, većinom glasova doneo je odluku da Nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na Festivalu dodeli Borisu Isakoviću za ulogu Gospodina R. u predstavi Jugoslovenskog dramskog pozorišta “Zašto je poludeo gospodin R?” u režiji Boba Jelčića.

Obrazloženje žirija pročitao je Miroslav Radonjić, koji je rekao da je Isaković “sedenim glumačkim postupkom, suptilnom psihologizacijom, promišljenom karakterizacijom i odmerenim, preciznim i nenametljivim scenskim pokretom i gestikulacijom, suvereno i efektno oživeo kompleksni lik Gospodina R.

Hvala svima, nadam se da je nagrada i po Zoranovoj volji, rekao je Isaković primajući nagradu, statuetu Zorana Radmilovića.

Žiri u istom sastavu doneo je jednoglasnu odluku da Nagradu za vizuelni identitet dodeli predstavi „Ružni, prljavi, zli“ Beogradskog dramskog pozorišta a nagradu publike dobila je predstava “1789” Narodnog pozorišta iz Niša,

Po oceni žirija u sastavu: Ivan Bekjarev, Nenad Novaković i Spasoje Ž. Milovanović, nagradu za najbolju predstavu dobila je  monodrama “Dr Feler” u izvođenju Dragana Bože Marjanovića.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

NAJAVA: Predstavljanje zbirki Branislava Baneta Dimitrijevića u Narodnoj biblioteci

Ist Media

NAJAVA: Strip-stvaralaštvo Jelene Đorđević u Narodnoj biblioteci

Ist Media

Predstava Klaustrofobična komedija 9. decembra u Boru

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X