Završeni 22. Dani Zorana Radmilovića, prestižna nagrada Irfanu Mensuru

227 0

ZAJEČAR, (IST Media) Uručenjem nagrada najboljim glumcima, sinoć su u Zaječaru završeni 22. Dani „Zorana Radmilovića.

 

Odlukom žirija u sastavu Đurđija Cvetić, Milovan Zdravković i Vanja Čolić, za najboljeg glumca na pozorišnim Danima “Zorana Radmilovića” proglašen je Irfan Mensur za tumačenje uloge Egona Štajnera u komadu “Skupljač” Dragoslava Mihailovića.

 

Irfan Mensur, nagrada Zoran Radmilovich

 

Ovu predstavu izvelo je Pozorište Timočke krajine “Zoran Radmilović” iz Zaječara, rodnog grada ovog proslavljenoog srpskog glumca.

 

“Irfan Mensur je u predstavi ”Skupljač” ostvario nesvakidašnji, uzbudljiv i potresan lik, koristeći najtananija glumačka sredstva, ubedljivo pravdajući i pogrešne poteze u svom nesrećnom životu”, obrazložio je žiri svoju odluku.

 

Irfan Mensur nije krio uzbuđenje zbog prestižne nagrade.

 

“Zaječarci, vi se igrate mojim srcem. Pre nekoliko meseci su me odveli iz Zaječara da mi poprave srce, a večeras ono tako razigrano kuca. Niste ovo trebali da mi uradite. Ovo je jedna od najznačajnijih glumačkih nagrada i ja se u ovim godinama pitam da li sam je zaslužio”, bio je skroman Mensur.

 

On je istakao da je Zoran “veliki za nas, za našu zemlju za ovaj Zaječar”.

 

Nagrada za najbolju predstavu po oceni publike pripala je Ateljeu 212 za predstavu “Sveti Georgije ubiva aždahu” Dušana Kovačevića. Nagradu je primio doajen srpskog glumišta Milan Caci Mihailović.

 

“Pošto sam najstariji u Ateljeu 212, pripala mi je čast da dotrčim u vaš ali i u moj grad Zaječar, da vam se poklonim, i da vam zahvalim što ste svoje zlatne glasove dodelili predstavi Zoranovog Ateljea 212”, rekao je Milan Caci Mihailović.

 

Na kraju svečane dodele Miljan Gogić, upravnik Pozorišta Timočke krajine “Zoran Radmilović” uručio je statuetu “Zoran Radmilović” glumcu Slobodanu Stefanoviću ovogodišnjem dobitniku Nagrade “Zoran Radmilović”, za glumačku bravura na Sterijinom pozorju.

 

Slobodan Stefanović je tu nagradu dobio za ulogu Manulaća u komadu “Zona Zamfirova” Pozorišta na Terazijama.

 

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X