Završena sednica SO Bor. Imenovani pojedini direktori, za ostale sledi novi konkurs

805 0

so bor featuredBOR, (IST Media) Odbornici SO Bor usvojili su na današnjoj sednici predloge za direktore javnih preduzeća po konkursu. Na čelu JKP 3. otkobar ostaće dosadašnji direktor Dalibor Orsovanović, u “Borskom turističkom centru” Studenka Kovačević, a u “Direkciji za izgradnju Bora”, Verica Aničić.

 

Za direktore ostalih javnih preduzeća biće raspisani novi konkursi, a za to vreme, tim preduzećima će upravljati dosadašnji vršioci dužnosti.

 

Odbornici su usvojili novi cenovnik usluga u predškolskoj ustanovi “Bambi”. Prema ovoj odluci platni razredi su ukinuti, a celodnevni smeštaj dece roditelji će ubuduće plaćati 3.540 dinara.

 

Usvojena je i odluka o sufinansiranju JKP “Toplana” u 2015. godini u visini od 100 miliona dinara.

 

tok sednice:

 

badzza11:51 Slobodan Badža, Načelnik službe za skupštinske poslove: Da li je reč o sukobu interesa ili ne, može da kaže samo Agencija za borbu protiv korupcije. Po zakonu, danom potvrđivanja odborničkog mandata, licima koje je imenovala Skupština predstaje funckija na koju su postavljeni, a odbornici su svoj stav rekli 9. aprila prošle godine, kada su doneli odluku o prestanku mandata Novoviću na mesto direktora ŠRIF-a.

 

11:50 Predrag Markovi, Predrag Balašević i Blagoje Spaskovski, zahtevaju od pravnika da razasni da li je Vladan Novović iz JP ŠRIF u sukobu interesa, jer je odbornik i predstavlja ŠRIF u SO Bor.

 

11:27 Predrag Balašević (VNS): Nisu sve partije ravnopravne na programu TV Bor. Opština izdvaja za ŠRIF 40 miliona dinara, što je mnogo. Tražimo da informisanje bude objektivnije i korektnije.

 

novovich11.15 Vladan Novović: Šrif će se privatizovati najkasnije do 1. jula licitacijom. Cena je preko 1,5 miliona evra. Neće se dozvoliti pljačkaška privatizacija kao u nekim drugim gradovima (Negotin, Majdanpek). Radnici su spremni da preuzmu ŠRIF ukoliko nema zainteresovanih.

 

10:15 Milinko Živković (SNS): Nezaposlenost je posledica  politike bivše vlasti. Mnogo ljudi se prijavljuju u Nacionalnu službu za zapošljavanje, očekujući posao u RTB Bor.

 

 

 

 

balasseich10:10 Predrag Balašević (Vlaška narodna stranka): Prema podacima Nacionalne služe za zapošljavanje, za tri godine nezaposlenost je povećana sa 21 na 31 procenat. “Situacija je alarmantna, imamo najveću nezaposlenost u regionu i veću od proseka u Srbiji, gde je taj procenat 28. Svi su u teškoj situaciji, osim zaposleni u RTB-u Bor

 

10:48 Izmenjen Statut opštine Bor , prema kome će 3. oktobar ponovo biti Dan grada.

 

10:45 Predsednik opštine Bor Živorad Petrović, koji je bio na početku sednice, obavestio je odbornike da neće prisustvovati daljem toku sednice zbog bolesti.

 

10:30 Počela 10 sednica SO Bor, sa 30 minuta zakašnjenja. Od 35 odbornika, prisutna su 32.

 

Na dnevnom redu, između ostalog, biće odluke o razrešenju i imenovanju direktora JKP “Vodovod”, “Toplana” i “3. oktobar”, u javnom preduzeću za stambene usluge “Bor”, “Direkciji za izgradnju Bora” i “Borskom turističkom centru”.

 

U ovim preduzećima završeni su konkursi za izbor direktora, a o njihovom imenovanju odlučivaće odbornici SO Bor. Među predlozima kadrovskih rešenja je i imenovanje v.d. direktora javnog preduzeća “Bogovina”, a za ovu funkciju predložen je Aleksandar Dimitrijević.

 

Na dnevnom redu je i predlog odluke o utvrđivanju cena usluga u predškolskoj ustanovi “Bambi” Bor, prema kojoj će za celodnevni smeštaj roditelji plaćati 3.540 dinara, a dosadašnji platni razredi biće ukinuti.

 

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X