Završena prva faza izgradnje puta Žagubica – Kučevo

482 0

Bliži 60 kilometara

 

ŽAGUBICA, (IST Media, foto: printscreen TV Homolje) Uz zvuke duvačkog orkestra, nakon pola veka, za saobraćaj je otvoren put Žagubica – Kučevo preko sela Osanica, koji će dve opštine, do sda udaljene 80 kilometara, približiti na svega 24.

Iako je probijanje i nasipanje puta rizlom samo prva faza ovog projekta, stvoreni su uslovi da se njime u svako godišnje kreću autobusi i kamioni, a meštani i privrednici lakše komuniciraju.

 

zagubica kucevo

zagubica kucevo 2

zagubica kucevo 4

 

Žitelji Osanice i okolnih sela, novoizgrađenim putem su krenuli na vašar u Kučevo, i time ostvarili višedecenijsku želju, da se umesto traktorom jedva prohodnim putem, do susednog grada voze autobusom.

 

zagubica kucevo 3

 

„Ovo je veliki događaj za meštane celog ovog kraja, koji su nestrpljivo decenijama slušali obećanja da će dva grada konačno biti blizu. Konačno se neko i nas setio“, rekao je jedan od stanovnika sela Ceremošnja.

I upravo na toj granici, koja spaja Žagubicu i Kučevo, vrpcu su presekli predsednici dveju opština, Safet Pavlović, inicijator ove ideje, i njegov kolega Novica Janošević.

 

zagubica kucevo 5

Janošević i Pavlović, saradnici i stranačke kolege (SNS) 

Prvi čovek Kučeva je poželeo gostima iz Žagubice dobrodošlicu, i naznačio da je ovo samo prva faza izgradnje puta, jer meštani dveju opština zaslužuju više i bolje.

Čelnik Žagubice, Safet Pavlović, zahvalio se građanima Kučeva na toploj dobrodošlici i podsetio, takođe, da je ovo početak završetka jedne priče stare pola veka, što je bilo i predizborno obećanje.

Ovo su jedine opštine u Braničevskom okrugu koje nisu bile povezane putem. Na ovaj način će trgovci dveju opština moći da sarađuju, a ljudi lakše i brže stizati iz jednog mesta u drugo. Sada nam predstoji zajednički poduhvat, a to je da se ne stane na ovom, već da idemo dalje. Projektni biro iz Žagubice će napraviti projekat za asfaltvanje ove deonice, a dve opštine će zajednički apelovati ka ministarstvu, kako bi se dobila sredstva za asfaltiranje, rekao je Pavlović.

On je ponovo uputio apel ministarstvima da više vode računa o Žagubici i Kučevu, ističući dosadašnje favorizovanje opština Petrovac i Požarevac.

Stekao sam utisak da smo zaboravljeni, i to se mora promeniti, zaključio je predsednik opštine Žagubica, Safet Pavlović.

Inače, radovi na ovoj deonici započeli su pre manje od mesec dana. 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X