Završena prva faza izgradnje puta Žagubica – Kučevo

541 0

Bliži 60 kilometara

 

ŽAGUBICA, (IST Media, foto: printscreen TV Homolje) Uz zvuke duvačkog orkestra, nakon pola veka, za saobraćaj je otvoren put Žagubica – Kučevo preko sela Osanica, koji će dve opštine, do sda udaljene 80 kilometara, približiti na svega 24.

Iako je probijanje i nasipanje puta rizlom samo prva faza ovog projekta, stvoreni su uslovi da se njime u svako godišnje kreću autobusi i kamioni, a meštani i privrednici lakše komuniciraju.

 

zagubica kucevo

zagubica kucevo 2

zagubica kucevo 4

 

Žitelji Osanice i okolnih sela, novoizgrađenim putem su krenuli na vašar u Kučevo, i time ostvarili višedecenijsku želju, da se umesto traktorom jedva prohodnim putem, do susednog grada voze autobusom.

 

zagubica kucevo 3

 

„Ovo je veliki događaj za meštane celog ovog kraja, koji su nestrpljivo decenijama slušali obećanja da će dva grada konačno biti blizu. Konačno se neko i nas setio“, rekao je jedan od stanovnika sela Ceremošnja.

I upravo na toj granici, koja spaja Žagubicu i Kučevo, vrpcu su presekli predsednici dveju opština, Safet Pavlović, inicijator ove ideje, i njegov kolega Novica Janošević.

 

zagubica kucevo 5

Janošević i Pavlović, saradnici i stranačke kolege (SNS) 

Prvi čovek Kučeva je poželeo gostima iz Žagubice dobrodošlicu, i naznačio da je ovo samo prva faza izgradnje puta, jer meštani dveju opština zaslužuju više i bolje.

Čelnik Žagubice, Safet Pavlović, zahvalio se građanima Kučeva na toploj dobrodošlici i podsetio, takođe, da je ovo početak završetka jedne priče stare pola veka, što je bilo i predizborno obećanje.

Ovo su jedine opštine u Braničevskom okrugu koje nisu bile povezane putem. Na ovaj način će trgovci dveju opština moći da sarađuju, a ljudi lakše i brže stizati iz jednog mesta u drugo. Sada nam predstoji zajednički poduhvat, a to je da se ne stane na ovom, već da idemo dalje. Projektni biro iz Žagubice će napraviti projekat za asfaltvanje ove deonice, a dve opštine će zajednički apelovati ka ministarstvu, kako bi se dobila sredstva za asfaltiranje, rekao je Pavlović.

On je ponovo uputio apel ministarstvima da više vode računa o Žagubici i Kučevu, ističući dosadašnje favorizovanje opština Petrovac i Požarevac.

Stekao sam utisak da smo zaboravljeni, i to se mora promeniti, zaključio je predsednik opštine Žagubica, Safet Pavlović.

Inače, radovi na ovoj deonici započeli su pre manje od mesec dana. 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X