Završena obuka poljoprivrednih popisivača

708 0

BOR, (Dragan Popaz) Testiranje i obuka poljoprivrednih popisivača završena je danas u Boru. Ukupno 47 popisivača na terenu i 15 rezervnih popisivaće od 1.oktobra do sredine decembra poljoprivredna gazdinstva na teritoriji Opštine Bor.

 

Detalj prolećne setve u Slatini *** Foto: D.Popaz

 

Više od pola veka u Srbiji, a tadašnjoj Jugoslaviji nije urađen poljoprivredni popis. Vlada Republike Srbije svoju agrarnu politiku vodila je podacima sa sredine prošlog veka. Cilj ovog poljoprivrednog popisa je da se poljoprivreda unapredi i da zemljoradnici steknu bolje uslove beveći se ovim poslom. Iako u Srbiji ima mnoštvo registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, teško se opstaje u ovom poslu zbog sve učestalijeg poskupljenja naftnih derivata i poljoprivrednih repromaterijala.

 

Nakon obavljenog popisa Vlada ima će  precizne podatke o poljoprivrednim gazdinstvima, i time koje domaćinstvo sa kojom mehanizacijom i ljudstvom raspolaže. Te se u Srbiji očekuju bolji dani zemljoradnika.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

čitulje bor

ČITULJE

Posted by - 5. septembra 2023. 0
  RASPORED SAHRANA NA NOVOM BORSKOM GROBLJU za 26. septembar 2023. 12:00 Mitić Svetlana (1961) 13:00 Angrlović Ljubiša (1955) 13:30Miljković…
X