Servisne informacijeНекатегоризовано

Završena obuka poljoprivrednih popisivača

BOR, (Dragan Popaz) Testiranje i obuka poljoprivrednih popisivača završena je danas u Boru. Ukupno 47 popisivača na terenu i 15 rezervnih popisivaće od 1.oktobra do sredine decembra poljoprivredna gazdinstva na teritoriji Opštine Bor.

 

Detalj prolećne setve u Slatini *** Foto: D.Popaz

 

Više od pola veka u Srbiji, a tadašnjoj Jugoslaviji nije urađen poljoprivredni popis. Vlada Republike Srbije svoju agrarnu politiku vodila je podacima sa sredine prošlog veka. Cilj ovog poljoprivrednog popisa je da se poljoprivreda unapredi i da zemljoradnici steknu bolje uslove beveći se ovim poslom. Iako u Srbiji ima mnoštvo registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, teško se opstaje u ovom poslu zbog sve učestalijeg poskupljenja naftnih derivata i poljoprivrednih repromaterijala.

 

Nakon obavljenog popisa Vlada ima će  precizne podatke o poljoprivrednim gazdinstvima, i time koje domaćinstvo sa kojom mehanizacijom i ljudstvom raspolaže. Te se u Srbiji očekuju bolji dani zemljoradnika.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U nedelju u Domu zdravlja fizijatrijski pregledi dece predškolskog i školskog uzrasta

Ist Media

Obaveštenje JKP Vodovod Bor o zatvaranju vode za petak (24. maj)

Ist Media

Isplata redovne i privremene novčane naknade za april 2024.

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X