Završen Nišvil 2017. – Candy Dulfer počasna Nišlijka

361 0

NIŠ, (IST Media, Foto: Miloš Stojanović) Poznata holandska saksofonistkinja Kendi Dalfer postala je na završnoj večeri ovogodišnjeg Nišvil festivala počasna građanka Niša.

 

 

Gradonacelnik Niša Darko Bulatović, uručio joj je ovo priznanje neposredno pred njen nastup. Organizatori su ovu odluku obrazložili kao zahvalnost umetnici za dosadašnju promociju grada Niša, kao i dodatnu motivacija da kao počasna građanka nastavi sa promovisanjem Niša  i Nišville džez festivala.

 

Poslednje vece festivala obeležila je kiša, ali  i nastup svetski poznatog Toma Harela. Nastupili su i džez sastavi – “Big band Gverillaz”, “Silent Blast”, “Tbilisi Big band” i “Visions of a Nomad”.  Nešto posle ponoći zabavu je nastavio Rambo Amadeus, a prvoklasni alternativni sastav  “E-play” svirao je kao poslednji u Tvrđavi.

 

 

Podsetimo, od planirana četiri dana glavnog programa Nišvila, zbog nevremena je izostao jedan. Propuštena subota biće realizovana u petak kada će nastupiti Darko Rundek sa svojim bendom “Apokalipso now” i niška grupa “Very naiss“ sa Ivanom Kurtićem.

 

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X