Zaustavljena borska topionica na duži period?

113 0

BOR, (IST Media) – Pogoni u borskoj topionici bakra zaustavljeni su danas na duži period dok se ne stvore uslovi za proizvodnju bez aerozagađenja, rekli su za naš sajt radnici tog preduzeća.

Prema dobijenim informacijama, pogoni su zaustavljeni na najmanje dva meseca i neki radnici će biti privremeno uposleni na druga radna mesta.

Kako Ist media saznaje, predstavnici kompanije Ziđin juče su u Beogradu održali sastanak sa ministrom rudarstva i energetike Aleksandrom Antićem, a tom razgovoru prisustvovala je i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo.

Rezultate tih razgovora nismo saznali iako smo kontaktirali press službu Ministartsva na čijem je čelu Aleksandar Antić.

Proizvodnja je obustavljena nakon dužeg zagađenja Bora i okoline sumpor-dioksidom, podnetih krivičnih prijava odgovornima u Topionici od strane gradskih vlasti i najave građanskog protesta koji je zakazan za subotu 19. septembra.

Merna stanica Agencije za zaštitu životne sredine u gradskom parku danas je u 15 sati evidentirala povećano zagađenje PM10 čestica, dok je sumpor dioksid u dozvoljenim granicama. Vazduh je ocenjen kao „ZAGAĐEN“

 

 

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X