Zaštitnik građana negira da je primio pritužbe porodice albanske nacionalnosti iz Bora

190 0
zastitnik gradjana_

 

Zaštitnik građana Zoran Pašalić, negirao je da je dobio pritužbu porodice iz Bora za koju su mediji izvestili da je meta napada na nacionalnoj osnovi i da je po tom pitanju izostala reakcija ove institucije,

Pašalić je rekao da Zaštitnik građana u svom radu posebnu pažnju posvećuje zaštiti prava osetljivih društvenih grupa, u koja spadaju i prava pripadnika nacionalnih manjina, i naveo da će ova institucija nastaviti da prati ceo slučaj i dalje postupanje MUP-a.

Zaštitnik građana je nezavisna državna institucija koja se bavi zaštitom ljudskih prava kroz kontrolu rada organa uprave. Iz medija smo upoznati sa problemima koje ima porodica iz Bora, kao i sa činjenicom da je slučaj prijavljen MUP-u koji je preduzeo aktivnosti u ovom slučaju, naveo je Pašalić.

Zaštitnik građana apelovao je na sve aktere na političkoj sceni u Republici Srbiji da u okviru svojih aktivnosti ne koriste ime i ugled
Zaštitnika građana kao nezavisne državne institucije i da u javnost iznose isključivo proverene informacije i podatke kako ne bi dovodili građane u zabludu.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X