Žarko Laušević, Sergej Trifunović i Svetozar Cvetković snimaće film u Boru

1036 0

Nemanja Ćeranić u Bor dovodi velika srpska glumačka imena

 

BOR (IST Media, Aleksander Ilić, S.T.) Glumci Žarko Laušević, Sergej Trifunović i Svetozar Cvetković, samo su neka od zvučnih imena koja će na više lokacije u Boru snimati film “Volja sinovljeva”, u režiji mladog reditelja Nemanje Ćeranića. Deo filma biće snimljen u krugu RTB-a Bor, već tokom jula i avgusta.

 

Tim povodom, danas je u sali Skupštine opštine Bor organizovan prijem za članove filmske ekipe i producentske kuće “Salamander Media” iz Beograda, koja je Bor prepoznala kao dobru lokaciju za snimanje filma.

 

 

“Bor nije onakav kakvim ga drugi zamišljaju. Grad je prelep, ima puno zelenila, i u njemu nema dima”, rekao je u ime filsmske ekipe producent Petar Šapić.

 

Reditelj filma, Nemanja Ćeranić, kaže da je “Volja sinovljeva” film sa elementima osvete.

 

“Radnja se dešava nedugo nakon postapokaliptičnog perioda i podseća pomalo na prvi deo filma “Pobesneli Maks”. Drago mi je što jednu takvu holivudsku priču možemo da dovedemo u srpsku kinematografiju, a svakako i što okuplja zvučna imena iste, poput Žarka Lauševića Sergeja Trifunovića i Svetozara Cvetkovića, naglasio je Ćeranić.

 

Na prijemu je istaknuto da će se film snimati na više lokacija u gradu i okolini, a da će prvi kadrovi „pasti” početkom avgusta. Snimaće se scene iz običnog života, sa ulica Bora, sa pijace, biće predstavljen i deo grada gde zapravo izmišljeni lik i živi, ali biće i dramatičnih scena poput jurnjave automobilima. Snimanje filma su osim Ministarstva kulture i informisanja podržali i Filmski centar Srbije i Rudarsko-topioničarski basen Bor.

 

U ime Borana, dobrodošlicu filmskoj ekipi poželeo je predsednik opštine Aleksandar Milikić, koji nije krio zadovoljstvo što je Bor prepoznat kao dobra lokacija za snimanje.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X