Žarko Laušević, Sergej Trifunović i Svetozar Cvetković snimaće film u Boru

980 0

Nemanja Ćeranić u Bor dovodi velika srpska glumačka imena

 

BOR (IST Media, Aleksander Ilić, S.T.) Glumci Žarko Laušević, Sergej Trifunović i Svetozar Cvetković, samo su neka od zvučnih imena koja će na više lokacije u Boru snimati film “Volja sinovljeva”, u režiji mladog reditelja Nemanje Ćeranića. Deo filma biće snimljen u krugu RTB-a Bor, već tokom jula i avgusta.

 

Tim povodom, danas je u sali Skupštine opštine Bor organizovan prijem za članove filmske ekipe i producentske kuće “Salamander Media” iz Beograda, koja je Bor prepoznala kao dobru lokaciju za snimanje filma.

 

 

“Bor nije onakav kakvim ga drugi zamišljaju. Grad je prelep, ima puno zelenila, i u njemu nema dima”, rekao je u ime filsmske ekipe producent Petar Šapić.

 

Reditelj filma, Nemanja Ćeranić, kaže da je “Volja sinovljeva” film sa elementima osvete.

 

“Radnja se dešava nedugo nakon postapokaliptičnog perioda i podseća pomalo na prvi deo filma “Pobesneli Maks”. Drago mi je što jednu takvu holivudsku priču možemo da dovedemo u srpsku kinematografiju, a svakako i što okuplja zvučna imena iste, poput Žarka Lauševića Sergeja Trifunovića i Svetozara Cvetkovića, naglasio je Ćeranić.

 

Na prijemu je istaknuto da će se film snimati na više lokacija u gradu i okolini, a da će prvi kadrovi „pasti” početkom avgusta. Snimaće se scene iz običnog života, sa ulica Bora, sa pijace, biće predstavljen i deo grada gde zapravo izmišljeni lik i živi, ali biće i dramatičnih scena poput jurnjave automobilima. Snimanje filma su osim Ministarstva kulture i informisanja podržali i Filmski centar Srbije i Rudarsko-topioničarski basen Bor.

 

U ime Borana, dobrodošlicu filmskoj ekipi poželeo je predsednik opštine Aleksandar Milikić, koji nije krio zadovoljstvo što je Bor prepoznat kao dobra lokacija za snimanje.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

EPS: Struja neće poskupeti

Piše - 1. June 2016. 0
SRBIJA (IST Media, Beta) Cena struje u Srbiji, iako je najniža, ostaće nepromenjena zahvaljujući efikasnom poslovanju i uštedama koje je…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X