Društvo

Zaposleni u Srbija Ziđin Majning zasadili 300 sadnica javora

Zijin Mining drvece 1

 

U cilju izgradnje zelenog rudnika i posticanja ekološkog održivog rasta i razvoja, Sektor za ekologiju i zaštitu životne sredine kompanije Srbija Ziđin Majning organizovao je danas prvu ovogodišnju volontersku akciju sadnje drveća u kojoj je učestvovalo 50 zaposlenih koji su posadili 300 sadnica gorskog javora.

 

Zijin Mining drvece 4

Od početka rada pokazujemo veliku ekološku osvešćenost, našu odgovornost i brigu prema prirodi i ističemo našu duboku posvećenost očuvanju životne sredine. Veoma smo ponosni što i naši zaposleni prepoznaju značaj naših inicijativa i što sopstvenim primerom pokazuju da svako od nas može da bude nosilac pozitivnih promena, jer svi verujemo u isti cilj – građenje zelenije i održivije budućnosti. Na ovaj način podstičemo pojedince i kompanije da svojim aktivnostima doprinesu zaštiti životne sredine i svi zajedno utičemo na podizanje svesti o biološkom značaju drveća i ukazujemo na važnost očuvanja prirode”, istakao je master inženjer šumarstva Milan Ćosić, supervizor u Sektor za ekologiju.

Milan Ćosić, supervisor u Sektoru za ekologiju
Milan Ćosić, supervisor u Sektoru za ekologiju

U ovom rudniku ističu da je ovo prva u nizu brojnih aktivnosti koje će biti organizovane u toku godine.

Zijin Mining drvece 7

Na pet hektara rudnika Čukaru Peki, do sada je zasađeno više od 31 hiljade sadnica, pretežno domaćih vrsta koje uspevaju na ovom području; poput bora, hrasta, jasena, javora, lipe, ali i specifičnih alohtonih vrsta poput magnolije i katalpe. Ove godine je planirano pošumljavanje dodatnih 20 hektara zemljišta sa sadnjom od 55.000 do 60.000 novih sadnica. Radujemo se budućim prilikama, da i dalje doprinosimo očuvanju našeg zelenog rudnika i naše planete, naglasio je Ćosić.

Zijin Mining drvece 9

U narednih nekoliko meseci kompanija će shodno usvojenom kalendaru ekoloških datuma, novim aktivnostima obeležiti i Svetski dan šuma, Dan planete zemlje, Svetski dan zaštite životne sredine i mnoge druge.

 

 

 

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

MUP pozvao građane da predlože gde pojačati kontrolu merenja brzine u saobraćaju

Ist Media

Počela izgradnja novog dečjeg vrtića – Od iduće godine bez liste čekanja za upis dece

Ist Media

KONAČNO: Bolnica u Majdanpeku dobila uređaj za sterilisanje hirurških instrumenata i opreme

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X