DruštvoTema danaНекатегоризовано

Započeo proces akreditacije Doma zdravlja Bor

BOR, (IST Media) Četvoročlani stručni tim koji je sastavila Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije, predvođen dr Vesnom Zlatanović Mitić, boraviće do utorka u borskom Domu zdravlja, gde će ocenjivati kvalitet ove zdravstvene ustanove za potrebe dobijanja akreditacije.  

 

20150517_135935

 

Dom zdravlja je pre godinu dana aplicirao kod Agencije za dobijanje akreditacije i od tada su trajale pripreme kako bi se dostigli standardi i kriterijumi zdravstvene zaštite koje je usvojila Vlada Srbije.

 

“Ovo je najznačajniji događaj u procesu dobijanja akreditacije za ispunjene standarda i kvaliteta pružanja zdravstvene zaštite. Ocena akreditacione komisije je jako bitna, jer ćemo na osnovu nje znati gde nam je mesto među zdrastvenim ustanovama Srbije, rekao je direktor Doma zdravlja u Boru, dr Miroslav Karabašević.

 

Nakon izveštaja koji će u roku od dve nedelje proslediti ocenjivači, Agencija će doneti odluku o tome da li će borska zdravstvena ustanova dobiti akreditaciju na godinu, tri ili sedam.

 

Dužina akeditacije zavisi od nivoa bezbednosti pacijenata, zaposlenih i od nivoa pružanja usluga.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

MUP pozvao građane da predlože gde pojačati kontrolu merenja brzine u saobraćaju

Ist Media

Počela izgradnja novog dečjeg vrtića – Od iduće godine bez liste čekanja za upis dece

Ist Media

KONAČNO: Bolnica u Majdanpeku dobila uređaj za sterilisanje hirurških instrumenata i opreme

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X